Search found 36 matches

by holzemile
23 Jan 2017 15:58
Forum: Discussions in English
Topic: Disable webif (~mongoose)
Replies: 1
Views: 1513

Disable webif (~mongoose)

I have some thoughts to the webif (mongoose) service: It is running in background without any use - only when issuing a firmware update, right? Is it used in any other way? This seems a little unnecessary to me. Having a whole server running all the time - on two ports - just to serve a "Disabled" m...
by holzemile
04 Feb 2016 16:31
Forum: RaZberry
Topic: [Answer] ZWaveAPI authentication via python
Replies: 1
Views: 1716

[Answer] ZWaveAPI authentication via python

Hey, I just wanted to share this, because it took my some time to figure it out: If you want to access the ZWaveAPI via python, but need authentification, you can use something like this: (I'm using the requests module ) r = requests.get("http://192.168.178.123/ZWaveAPI/Data/", auth=("admin", "PASSW...
by holzemile
15 Oct 2015 21:44
Forum: RaZberry
Topic: (Motion)Sensor update doesn't work
Replies: 6
Views: 2906

Re: (Motion)Sensor update doesn't work

The question, why Dev. 15 sends more data is still interesting I don't know this device. Just a guess: Are there by any chance differences in ExpertUI Configuration/Configuration parameter settings between device 15 and the other devices? Nope, they all look the same. I forgot to post the screensho...
by holzemile
14 Oct 2015 15:45
Forum: RaZberry
Topic: (Motion)Sensor update doesn't work
Replies: 6
Views: 2906

[Solved?] Re: (Motion)Sensor update doesn't work

Strange that device 15 returns more metrics. Are all 4 devices of the same type? Yes, they are. Here's how the configuration looks for all devices: https://i.gyazo.com/18fb3142bb01c3a6d82a82e6247b9597.png (I am not sure which version to select as Device Description Record - 1.3 or 1.18 - but since ...
by holzemile
10 Oct 2015 12:30
Forum: RaZberry
Topic: (Motion)Sensor update doesn't work
Replies: 6
Views: 2906

(Motion)Sensor update doesn't work

Hey, I have some motion sensors (Aeon Multisensors), which seem to be online https://i.gyazo.com/a6ba3e45147a96fd5e3764c98aa461fe.png But the sensor status does not get updated... https://gyazo.com/6f04e69381fb686607dd2102d6c06b35.png When clicking Device 12 > General purpose update: https://i.gyazo...
by holzemile
07 Apr 2015 20:52
Forum: RaZberry
Topic: [SOLVED] Z-Way doesn't start (Device is not compatible)
Replies: 2
Views: 2504

Re: [UNSOLVED] Z-Way doesn't start (Device is not compatible

pofs wrote:Looks like some rare EEPROM issue. Usually detaching the RaZberry board (from the unpowered RPi, of course!) and then re-attaching it helps.
That did the trick! Thank you very much!
Seems like something that should get looked into...
Because it isn't so "rare", it happened to all of my 3 pi's!
by holzemile
07 Apr 2015 20:50
Forum: RaZberry
Topic: [SOLVED] "Error handling data from server" after upgrade
Replies: 7
Views: 4361

Re: [UNSOLVED] "Error handling data from server" after upgra

pofs wrote:I suggest you to restart z-way-server service after you re-configured the binding:

Code: Select all

service z-way-server stop
service z-way-server start
I even rebooted a hundred times...

But your answer here:
viewtopic.php?f=3422&t=21451#p55975
solved the issue ;)
by holzemile
07 Apr 2015 18:50
Forum: RaZberry
Topic: [SOLVED] "Error handling data from server" after upgrade
Replies: 7
Views: 4361

Re: [UNSOLVED] "Error handling data from server" after upgra

Maybe this helps: pi@alarmsys /opt/z-way-server $ ps -ef | grep z-way root 13546 1 4 17:41 ? 00:00:15 z-way-server pi@alarmsys /opt/z-way-server $ sudo ls -l /proc/13546/fd total 0 lr-x------ 1 root root 64 Apr 7 17:46 0 -> /dev/null l-wx------ 1 root root 64 Apr 7 17:46 1 -> /dev/null l-wx------ 1 ...
by holzemile
07 Apr 2015 18:18
Forum: RaZberry
Topic: [SOLVED] Z-Way doesn't start (Device is not compatible)
Replies: 2
Views: 2504

[SOLVED] Z-Way doesn't start (Device is not compatible)

Because v2.0 doesn't work for me (see http://forum.z-wave.me/viewtopic.php?f=3422&t=21450) I tried to downgrade to v1.7.2. After some attempts which didn't work I think I got it with wget -q -O - razberry.z-wave.me/install/v1.7.2 | sudo bash But now the Z-Way-Server doesn't start anymore. :oops: The...
by holzemile
07 Apr 2015 16:48
Forum: RaZberry
Topic: [SOLVED] "Error handling data from server" after upgrade
Replies: 7
Views: 4361

Re: [UNSOLVED] "Error handling data from server" after upgra

Even if you don't use Home Automation stuff, Z-Wave Binding is created and configured there since version 2.0. Go to Preferences -> Automation and look for "Z-Wave binding" there. If it is present there, check it is not disabled, and has name "zway" and port "/dev/ttyAMA0" configured. If it is not ...