Search found 18 matches

by Vincentoo
21 Sep 2017 21:48
Forum: RaZberry
Topic: OTA firmware update?
Replies: 3
Views: 2436

Re: OTA firmware update?

Digging old threads :-)

What is this about exactly?
Could you explain a bit?

I have an .ota file, apparently containing hexadecimal indeed... where do I go from there?
by Vincentoo
21 Sep 2017 18:45
Forum: Device specific
Topic: Nodon smart plug OTA?
Replies: 1
Views: 1232

Nodon smart plug OTA?

Hello, I need to upgrade my smart plug device (Nodon Smart Plug Reference: ASP-3-1-00). From Nodon's support I received an .ota file to do so. Now I tried a few times from the expert UI on 2.3.5 and, well, nothing happens. I see a few logs related to firmware upgrade, but it stops after a while. Is ...
by Vincentoo
20 Sep 2017 22:05
Forum: Discussions in English
Topic: z-way-server doesn't respond, high cpu load
Replies: 13
Views: 4428

Re: z-way-server doesn't respond, high cpu load

Hi,

I updated last Sunday to this new release (2.3.5) and I have the same issue: CPU usage is really higher than it used to be. Load is:
load average: 1.07, 0.85, 0.60
On this RPi I only have z-wave-server running :-(
by Vincentoo
08 Oct 2014 10:31
Forum: RaZberry
Topic: How to debug devices having troubles communicating...
Replies: 2
Views: 2825

Re: How to debug devices having troubles communicating...

Again battery dead :shock: It is really weird... Looking at the logs, sometimes it seems there are a lot of (too many?) messages for a single wake up e.g. Any idea what could be the issue? Regards. V. [2014-10-07 11:00:45.425] RECEIVED: ( 01 08 00 04 00 05 02 84 07 77 ) [2014-10-07 11:00:45.425] SEN...
by Vincentoo
08 Oct 2014 10:18
Forum: Discussions in English
Topic: List of recommended sensors - Help
Replies: 12
Views: 18954

Re: List of recommended sensors - Help

Can you can recommend me devices that operating smoothly, without problems? . I need A temperature sensor A motion sensor A sensor that detects door opening For door opening, I tried two so far, the Everspring HSM103 and Fibaro. After one year and half, I found that the 3x Everspring I have are not...
by Vincentoo
04 Jul 2014 16:54
Forum: RaZberry
Topic: How to debug devices having troubles communicating...
Replies: 2
Views: 2825

How to debug devices having troubles communicating...

Hi, Today my Fibaro smoke sensor just died unexpectedly. :cry: :cry: :cry: I presume the battery is dead (after 5-6 months :shock: ). I was wondering if this could be due to a bad communication with the Razberry controller (many retries?) as the device is located a bit further compared to other sens...
by Vincentoo
22 Apr 2014 22:00
Forum: RaZberry
Topic: ZWay HTTP and keep alive
Replies: 4
Views: 2354

Re: ZWay HTTP and keep alive

In what version will that be?

V.
by Vincentoo
05 Apr 2014 17:16
Forum: Discussions in English
Topic: C-API help
Replies: 6
Views: 22611

Re: C-API help

Hi, I have been doing some similar experiments with the C API. I posted a few examples (using binary sensors) on my blog at http://yetanotherdeveloperblog.blogspot.be/. The key is to figure out the right arguments (device ID, instance number, command class and path). Best check the ZWay logs while g...
by Vincentoo
31 Mar 2014 22:01
Forum: RaZberry
Topic: Binary sensors level updates
Replies: 3
Views: 1635

Re: Binary sensors level updates

Is there a way to debug/prevent/fix this issue?
I don't really see where this is configured (the "Report group"); could you explain with some more details?
by Vincentoo
29 Mar 2014 13:58
Forum: RaZberry
Topic: Binary sensors level updates
Replies: 3
Views: 1635

Binary sensors level updates

Hello, Using 3 binary sensors at home, these days I observe a very long latency before I see the status being refreshed (in the UI, in the logs); it takes sometimes 1 min or something for it to happen. I am wondering what it is. I have a test sensor 30 cm from the Raspberry Pi so the distance seems ...