Search found 41 matches

by ftrueck
16 Oct 2016 13:29
Forum: Z-Uno
Topic: bmp180 reading of values
Replies: 31
Views: 11597

Re: bmp180 reading of values

Hi, thanks for the fast reply.
I've moved the begin commands to setup function with no change, so it should work this way also.

I've changed my code according to your suggestions and now I get 0,2kpa as value in my razberry UI. Temperature still is 0°C.
by ftrueck
16 Oct 2016 12:24
Forum: Z-Uno
Topic: bmp180 reading of values
Replies: 31
Views: 11597

bmp180 reading of values

Hi, I've tried to enhance the example of bmp180 to send its values to the zwave controller. The problem is: I do not understand the values which are sent to my razberry. e.g.: Temperature is always 0, pressure is 234. The values should be: 23 for temp and 1024 for pressure (including compensation fo...
by ftrueck
16 Oct 2016 12:04
Forum: Z-Uno
Topic: RESOLVED: SCALE_LUX results in percentage display
Replies: 7
Views: 3071

Re: SENSOR_MULTILEVEL_SCALE_LUX results in percentage displa

My current razberry version is 2.2.3
Z-Uno version is 2.0.6

I was not sure if it is a bug in razberry, because I have fibaro multi sensor which reports also light in lux which is correctly displayed in UI.
by ftrueck
11 Oct 2016 12:58
Forum: Z-Uno
Topic: RESOLVED: SCALE_LUX results in percentage display
Replies: 7
Views: 3071

RESOLVED: SCALE_LUX results in percentage display

Hi, I've setup a channel for luminance (BH1750): ZUNO_SENSOR_MULTILEVEL(ZUNO_SENSOR_MULTILEVEL_TYPE_LUMINANCE, SENSOR_MULTILEVEL_SCALE_LUX, SENSOR_MULTILEVEL_SIZE_TWO_BYTES, SENSOR_MULTILEVEL_PRECISION_ZERO_DECIMALS, getterLight) It results in a sensor device with percentage scale on razberry web ui...
by ftrueck
05 Oct 2016 22:23
Forum: Z-Uno
Topic: setup channels produces too much devices in razberry web ui
Replies: 9
Views: 4292

Re: setup channels produces too much devices in razberry web

Thats ok for me. Maybe I'll need multiple channels some day. For now I would just need channel 0 with all devices in it. :-)
by ftrueck
05 Oct 2016 12:54
Forum: Z-Uno
Topic: setup channels produces too much devices in razberry web ui
Replies: 9
Views: 4292

Re: setup channels produces too much devices in razberry web

OK, now I see. All devices are in channel 0 for my ZWeather device.
Is this possible with zuno?
by ftrueck
05 Oct 2016 11:46
Forum: Z-Uno
Topic: setup channels produces too much devices in razberry web ui
Replies: 9
Views: 4292

Re: setup channels produces too much devices in razberry web

Why do other ZWave Plus devices not dupplicate channel 1 to 0? For example ZWeather from Popp & Co. is definitely a ZWave Plus device and it does not generate doubled devices in Web UI.
by ftrueck
05 Oct 2016 01:46
Forum: Z-Uno
Topic: how to use wakup interval and deep sleep
Replies: 5
Views: 3014

Re: how to use wakup interval and deep sleep

Use expert commands and go to wakeup section. Enter the interval (multiple of 240) in the text box. Before hitting set button you have to wakeup the zuno. For this press service button as many times quickly until the red led blinks. Then quickly hit the set button. Zuno should now stop flashing the ...
by ftrueck
05 Oct 2016 01:36
Forum: Z-Uno
Topic: setup channels produces too much devices in razberry web ui
Replies: 9
Views: 4292

Re: setup channels produces too much devices in razberry web

I've read the article and did not understand. Is there a way to prevent having channel 1 dupplicated to channel 0? Can I disable this "feature"?
by ftrueck
04 Oct 2016 18:47
Forum: Z-Uno
Topic: setup channels produces too much devices in razberry web ui
Replies: 9
Views: 4292

Re: setup channels produces too much devices in razberry web

My guess is that there is a bug in the firmware of zuno. If I do some investigations I see that several values are sent via channel 0. The first temperature sensor is also sent via channel 0. This seems to be the problem in my case.