Search found 54 matches

by kandalf
21 Jun 2016 09:30
Forum: Recipes
Topic: [userModule] Condition Switch (Updated 2017/02/02)
Replies: 17
Views: 16614

Re: [userModule] Condition Switch (Updated 2016/06/01)

Another question, how can i configure your example because the condition switch has only one Condition to configure. I test the shutter with the logical rule because there i can configured the altitude and a time value but the logical rule doens't work with your astro module. Always when the latitud...
by kandalf
21 Jun 2016 09:28
Forum: Recipes
Topic: [userModule] Condition Switch (Updated 2017/02/02)
Replies: 17
Views: 16614

Re: [userModule] Condition Switch (Updated 2016/06/01)

What do you mean exactly with both directions?
latitude < -3: switch to on when <-3 and switch off when >-3 ? So one value generate two states from the relais or shutter?
by kandalf
21 Jun 2016 09:23
Forum: RaZberry
Topic: z-Way Server stops working
Replies: 44
Views: 27779

Re: z-Way Server stops working

Hi, my PI use not WLAN but ethernet direct at the router. In our house i have three Router, one main and 2 accesspoints. On one accesspoint the pi is connect directly. WLAN swichted off in the night but the server is crashing on other times. I have generate a script and cronjob which check the z-way...
by kandalf
21 Jun 2016 08:59
Forum: Recipes
Topic: [userModule] Condition Switch (Updated 2017/02/02)
Replies: 17
Views: 16614

Re: [userModule] Condition Switch (Updated 2016/06/01)

Hello Maros, i have a problem with the condition switch or i misunderstanding something. I have generate two rules with the condition switch for my fibaro shutter. 1. if solar latitude > 5 then switch both shutter to open (for the morning) 2. if solar latitude < -3 then switch both shutter to close ...
by kandalf
20 Jun 2016 15:24
Forum: Discussions in English
Topic: Issue since 2.2.2
Replies: 2
Views: 2882

Re: Issue since 2.2.2

I have also the problem with the images. The problem with the device descripton is solved in some 2.2.2 special version.
by kandalf
20 Jun 2016 14:18
Forum: Discussions in English
Topic: Upgraded from 2.0.1 to current, nothing works now.
Replies: 15
Views: 7022

Re: Upgraded from 2.0.1 to current, nothing works now.

The problem is there is no sleep in the main loop so readkey use 100% CPU time.
I have add the line sleep 5 in function startReadKey at the end from the main while loop and the cpu is ok.
by kandalf
20 Jun 2016 13:21
Forum: RaZberry
Topic: z-Way Server stops working
Replies: 44
Views: 27779

Re: z-Way Server stops working

I have antoher information.
I can see with htop that "z-way-server" and "/etc/init.d/readKey start" use 100% CPU time.

I think this is not normal!?
by kandalf
20 Jun 2016 11:22
Forum: Diskussion in Deutsch
Topic: Darstellung Shutter FGR222 mit Trennrelais
Replies: 0
Views: 2487

Darstellung Shutter FGR222 mit Trennrelais

Hallo zusammen, habe mal ne kurze Frage. Ich habe 2 Shutter FGR 222. Der eine hängt direkt an der Rollade und funktoniert inkl. der Leistungsdaten und Positionssteuerung. Wenn die Rolladen bewegt werden oder auf und zu fahren dann zwigt z-way danach auch den korrekturen Status dieses Schalter in der...
by kandalf
20 Jun 2016 08:56
Forum: Diskussion in Deutsch
Topic: Steuerung der Fibaro Shutter FGR 222
Replies: 4
Views: 4039

Re: Steuerung der Fibaro Shutter FGR 222

@maros: Ich habe noch ein anderes Problem. Ich habe mit deinem Condition Switch und dem Astro Modul die Steuerung der Rolladen nun einigermaßen am laufen, was mich nur total wundert sie werden irgendwie immer schon vorher zu einem falschen Wert getriggert und fahren runter obwohl der Wert nicht erre...
by kandalf
19 Jun 2016 13:17
Forum: RaZberry
Topic: z-Way Server stops working
Replies: 44
Views: 27779

Re: z-Way Server stops working

So, yesterday i install a fresh sd card with the z-wave image. Update version to 2.2.2 and recover the configuration. All that changes ntohing to my problem. After some hours the z-way-server doens't run. If i look at the process list there is no z-way-server. When i start it with z-way-server start...