Help! Failed to bind to 8083 - on two independent raspberrys

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
lademeister
Posts: 24
Joined: 29 Mar 2016 13:58

Help! Failed to bind to 8083 - on two independent raspberrys

Post by lademeister » 12 Dec 2016 14:56

I need some help.
I've got an issue here since Friday 09th of December.
On two totally independent raspberrys in two different cities (mine and a friend of mines) z-way-Server does not work properly anymore.
I cannot access Z-Way server and don't know how to fix it.

These are the z-way-Server logs:

Raspberry #1:

[2016-12-12 12:33:43.682] [core] Executing script: /*** Z-Way Home Automation Engine main executable ***************************** ...
[2016-12-12 12:33:43.684] [core] Executing script: // Comon utilities and functions ...
[2016-12-12 12:33:43.693] [core] Executing script: // This script transforms old formats to new ...
[2016-12-12 12:33:44.016] [core] Executing script: /*! ...
[2016-12-12 12:33:44.060] [core] Executing script: // Underscore.js 1.7.0 ...
[2016-12-12 12:33:44.105] [core] Executing script: /*! ...
[2016-12-12 12:33:44.127] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Virtual Device base class *************************************** ...
[2016-12-12 12:33:44.133] [core] Executing script: /*** Z-Way DevicesCollection class ************************************ ...
[2016-12-12 12:33:44.173] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Controller class module ***************************************** ...
[2016-12-12 12:33:44.181] [core] Executing script: /*** Automation Webserver Auth Controller ************************************* ...
[2016-12-12 12:33:44.183] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Automation module base class ************************************ ...
[2016-12-12 12:33:44.185] [I] [core] Executing script: ...
[2016-12-12 12:33:44.202] [E] [core] result: Error: Error: Failed to bind to 8083
at Error (native)
at automation/Webserver.js:4:6
at automation/main.js:72:5
[2016-12-12 12:33:44.205] [E] [core] result: Error: Error: Uncaught Error: Failed to bind to 8083
at Error (native)
at automation/main.js:72:5

---------------------------------------

Raspberry #2:

pi@raspberrypi:/var/log$ cat z-way-server.log
[2016-12-12 11:39:50.486] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way Home Automation Engine main executable ***************************** ...
[2016-12-12 11:39:50.487] [I] [core] Executing script: // Comon utilities and functions ...
[2016-12-12 11:39:50.492] [I] [core] Executing script: // This script transforms old formats to new ...
[2016-12-12 11:39:50.542] [I] [core] Executing script: /*! ...
[2016-12-12 11:39:50.564] [I] [core] Executing script: // Underscore.js 1.7.0 ...
[2016-12-12 11:39:50.586] [I] [core] Executing script: /*! ...
[2016-12-12 11:39:50.598] [I] [core] Executing scrippi@raspberrypi:/var/log$ cat /home/pi/z-way-server.log.newstart.20161212
[2016-12-12 11:39:50.486] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way Home Automation Engine main executable ***************************** ...
[2016-12-12 11:39:50.487] [I] [core] Executing script: // Comon utilities and functions ...
[2016-12-12 11:39:50.492] [I] [core] Executing script: // This script transforms old formats to new ...
[2016-12-12 11:39:50.542] [I] [core] Executing script: /*! ...
[2016-12-12 11:39:50.564] [I] [core] Executing script: // Underscore.js 1.7.0 ...
[2016-12-12 11:39:50.586] [I] [core] Executing script: /*! ...
[2016-12-12 11:39:50.598] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Virtual Device base class *************************************** ...
[2016-12-12 11:39:50.601] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way DevicesCollection class ************************************ ...
[2016-12-12 11:39:50.629] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Controller class module ***************************************** ...
[2016-12-12 11:39:50.633] [I] [core] Executing script: /*** Automation Webserver Auth Controller ************************************* ...
[2016-12-12 11:39:50.635] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Automation module base class ************************************ ...
[2016-12-12 11:39:50.636] [I] [core] Executing script: ...
[2016-12-12 11:39:50.646] [E] [core] result: Error: Error: Cannot set port to 8083: Cannot bind to port
at Error (native)
at automation/Webserver.js:4:6
at automation/main.js:72:5
[2016-12-12 11:39:50.647] [E] [core] result: Error: Error: Uncaught Error: Cannot set port to 8083: Cannot bind to port
at Error (native)
at automation/main.js:72:5


------------

What is the matter here?
No login with app or browser possible (obviously, because no binding to port 8083) - but why?

lademeister
Posts: 24
Joined: 29 Mar 2016 13:58

Re: Help! Failed to bind to 8083 - on two independent raspbe

Post by lademeister » 23 Dec 2016 04:53

Solved by using a backup - had to do some lost work again but now I am happy again :-)

I tried a lot to find what was wrong but configjson seemed ok, and also replacing it with a working configjson did not get it running again. Tried 4 hours to find out what happened but could not get anything useful to write here, sorry.

Post Reply