Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
benis
Posts: 19
Joined: 15 Apr 2016 16:07
Location: Stockholm, Sweden

Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by benis » 21 Feb 2017 21:54

Hello!

I got Pushover to work with Push-Me and my Fibaro door/window sensor - very happy with that. But, for everything it sends two identical notifications. I only got one "If -> That" rule, one sensor, etc. I can see under the activity log on my Razberry that it is only one event (see attached picture) when the sensor goes to "on" which is what the "If -> That" rule is set to.

Any tips how to solve it?

Big thanks in advance!
Attachments
Screen Shot 2017-02-21 at 19.49.46.png
Screen Shot 2017-02-21 at 19.49.46.png (18.99 KiB) Viewed 4496 times

User avatar
Z-Wave Support
Posts: 353
Joined: 21 Oct 2016 15:49

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by Z-Wave Support » 22 Feb 2017 12:18

Hello,

you can deactivate the "Trap events from Remotes and Sensors" App in active Apps, then you is deactivate the button and the event.

Best regars
Z-Wave Support

benis
Posts: 19
Joined: 15 Apr 2016 16:07
Location: Stockholm, Sweden

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by benis » 22 Feb 2017 13:45

Alright! I have made the change with a random switch and I only got one notification - I will try it with my door as soon as I am home as well. Thanks a lot!

benis
Posts: 19
Joined: 15 Apr 2016 16:07
Location: Stockholm, Sweden

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by benis » 22 Feb 2017 19:18

Tried at home now but still getting two notifications. The thing you mentioned is de-activated. What else can trigger so it sends two notifications instead of one? (Attached some pictures)
Attachments
Screen Shot 2017-02-22 at 17.14.44.png
The activity log.
Screen Shot 2017-02-22 at 17.14.44.png (16.98 KiB) Viewed 4478 times
Screen Shot 2017-02-22 at 17.16.28.png
The thing disabled.
Screen Shot 2017-02-22 at 17.16.28.png (16.27 KiB) Viewed 4478 times

benis
Posts: 19
Joined: 15 Apr 2016 16:07
Location: Stockholm, Sweden

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by benis » 22 Feb 2017 19:20

And a screenshot of my phone.

Image

User avatar
Z-Wave Support
Posts: 353
Joined: 21 Oct 2016 15:49

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by Z-Wave Support » 23 Feb 2017 11:18

Hello,

why send your Sensor a on and a off in the same time? Send you a push, if it open and close or only by open the door?

Best regards
Z-Wave Support

benis
Posts: 19
Joined: 15 Apr 2016 16:07
Location: Stockholm, Sweden

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by benis » 23 Feb 2017 11:40

It's me opening and closing the door. Here you can se someone opening the door - then turning on the light in the hallway and then closing the door. So it's one activity for opening the door (Door: On) and one for closing the door (Door: Off). I only have an If -> Then when Door sensor is On.
Attachments
Screen Shot 2017-02-23 at 09.37.52.png
Example
Screen Shot 2017-02-23 at 09.37.52.png (38.75 KiB) Viewed 4467 times

User avatar
Z-Wave Support
Posts: 353
Joined: 21 Oct 2016 15:49

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by Z-Wave Support » 23 Feb 2017 17:57

Hello,

have you checked, if you have twice the scene ?

Best regards
Z-Wave Support

benis
Posts: 19
Joined: 15 Apr 2016 16:07
Location: Stockholm, Sweden

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by benis » 24 Feb 2017 11:33

I have not that many apps installed and not a single scene as far as I know. Should I look somewhere else that here?
Attachments
Screen Shot 2017-02-24 at 09.29.22.png
All installed apps
Screen Shot 2017-02-24 at 09.29.22.png (139.22 KiB) Viewed 4448 times

User avatar
Z-Wave Support
Posts: 353
Joined: 21 Oct 2016 15:49

Re: Push-Me (Pushover) sends doublets of all notifications

Post by Z-Wave Support » 01 Mar 2017 12:05

hello,

i have tesed it and have not this problem.
Have you reinstall the app?

Best regards
Z-Wave Support

Post Reply