Version 2.3.6

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
klaasjoerg
Posts: 124
Joined: 30 Sep 2016 23:49

Re: Version 2.3.6

Post by klaasjoerg » 09 Jan 2018 08:55

Correction: I also have crashes with the latest dev-version from github. It seems this happens shortly after midnight, when sone scenes are automatically activated but specially when the hue-app is involved. No interresting debug log details to see. It simply stops and zway killed itself.

User avatar
PoltoS
Posts: 4160
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Version 2.3.6

Post by PoltoS » 11 Jan 2018 23:57

if you can run it via gdb, would help us a lot.

Make sure to do this in gdb begore typing run:
handle SIGILL nostop
handle SIGPIPE nostop
handle SIGHUP nostop

klaasjoerg
Posts: 124
Joined: 30 Sep 2016 23:49

Re: Version 2.3.6

Post by klaasjoerg » 16 Jan 2018 03:13

It was working for a week without any issues. So today I reactivated some two logical rules, triggering two scenes and two scheduler. And: It just crashed silently again when the scheduler seemed to run, while doing some hue-stuff.
So I just started the whole thing with gdb and will post, whatever happens here. However, I also just noticed some error messages appearing during startup of gdb zway as follows:

Code: Select all

[2018-01-16 01:07:44.417] [I] [core] Creating device sensorBinary ZWayVDev_zway_16-0-113-6-Door-A
[2018-01-16 01:07:44.617] [I] [core] Notification: error (core): Cannot create vDev based on: 16-0-113: TypeError: Cannot read property 'forEach' of null
[2018-01-16 01:07:44.646] [I] [core] TypeError: Cannot read property 'forEach' of null
    at maskArrayToTypes (automation/modules/ZWave/index.js:5400:21)
    at automation/modules/ZWave/index.js:5415:83
    at Array.forEach (native)
    at ZWave.parseAddCommandClass (automation/modules/ZWave/index.js:5388:25)
    at ZDataHolder.<anonymous> (automation/modules/ZWave/index.js:3987:12)
    at ZWave.dataBind (automation/modules/ZWave/index.js:3578:10)
    at ZWaveCommandClass.<anonymous> (automation/modules/ZWave/index.js:3695:9)
[2018-01-16 01:07:44.659] [I] [core] Creating device battery ZWayVDev_zway_16-0-128
[2018-01-16 01:07:45.263] [I] [core] Creating device sensorBinary ZWayVDev_zway_17-0-48-10
Here is what I got in gdb, while started keep you posted with further details if I see some...

Code: Select all

Starting program: /opt/z-way-server/z-way-server 
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/lib/arm-linux-gnueabihf/libthread_db.so.1".
Cannot access memory at address 0x0

Program received signal SIGILL, Illegal instruction.
Z-Way version v2.3.6 from 2017-10-04 15:13:33 +0300 (build a25d58db56fe93180d0e891dcc11d62d87ec8c2c)
Looking for modules in ./modules
Module modhttp.so loaded
Module modcrypto.so loaded
Module modiconinstaller.so loaded
Module modenocean.so loaded
Module modinstaller.so loaded
Module modws.so loaded
Module modzwave.so loaded
Module modnotification2ext.so loaded
Module moddhs.so loaded
Module modhomekit.so loaded
Module modzbw.so loaded
Module modskininstaller.so loaded
Module modsockets.so loaded
Using default configuration file config.xml
Error: 'debug-port' number is out of range. Skipping it.
[New Thread 0x73fff450 (LWP 27274)]
[New Thread 0x756d1450 (LWP 27275)]
[New Thread 0x7569d450 (LWP 27276)]
[New Thread 0x7568d450 (LWP 27277)]
[New Thread 0x7567d450 (LWP 27278)]
[New Thread 0x737ff450 (LWP 27279)]
[New Thread 0x72fff450 (LWP 27280)]
[New Thread 0x727ff450 (LWP 27283)]
[New Thread 0x71dff450 (LWP 27285)]
[New Thread 0x6fbff450 (LWP 27304)]
[Thread 0x6fbff450 (LWP 27304) exited]

Post Reply