Easiest way to move the expert-ui-device names to smarthome-UI

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
klaasjoerg
Posts: 124
Joined: 30 Sep 2016 23:49

Easiest way to move the expert-ui-device names to smarthome-UI

Post by klaasjoerg » 20 Dec 2017 00:37

Hi, for some reason, that I don't really understand, all my indivdual device-names in smarthome where reverted to standard names.
I have nearly 100 physival zwave devices (mainly fibaro and aeon sensors, switches, dimmers etc.). see first screenshot.
ss.png
smarthome-ui
ss.png (397.57 KiB) Viewed 495 times

Luckily (and Interestingly) the device-names in expert-UI are still present. (see second screenshot)
Is there an easy way to let the smarthome-UI take over this as a default, instead of the cryptic device-names?
I would like to avoid having to edit all of my currently 425 vdevices.
Ideas?
ss 1.png
expert-ui
ss 1.png (324.83 KiB) Viewed 495 times

klaasjoerg
Posts: 124
Joined: 30 Sep 2016 23:49

Re: Easiest way to move the expert-ui-device names to smarthome-UI

Post by klaasjoerg » 07 Jan 2018 22:02

Since no easy way found, I manually edited the hundreds of devices from the scratch. Seems that changing postfix parameters crashed/removed my smarthome-ui-names/Definitions....

Spacerat
Posts: 50
Joined: 26 Dec 2015 21:03

Re: Easiest way to move the expert-ui-device names to smarthome-UI

Post by Spacerat » 08 Jan 2018 11:58

klaasjoerg wrote:
07 Jan 2018 22:02
Since no easy way found, I manually edited the hundreds of devices from the scratch. Seems that changing postfix parameters crashed/removed my smarthome-ui-names/Definitions....
I had the same issue:
http://forum.z-wave.me/viewtopic.php?f=3420&t=25536

In my case even some devices were missing...
I hope the next update will not break it again.

Post Reply