Beginner problems - how to reset the demo ? :(

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
holyky
Posts: 4
Joined: 08 Mar 2013 14:15

Beginner problems - how to reset the demo ? :(

Post by holyky » 08 Mar 2013 14:26

Hi there,

i'm new to z-wave and also new to RaZberry. Today, I set-up my first z-wave device. It works like a charm - i had no problems to switch it on and off. But in the RaZBerry Demo Interface, the device was declared as "Dead" because any interview problems. I tried to re-force the inverview but nothing happend.

So I clicked on "Remove failed node" (instead of excluding ..) to re-insert into my network. But all my tries to re-include it to my network failed. The device can't be detected anymore. I clicked on "Reset Controller". After that, I lost some visual stuff within the UI of the webinterface. For example, under "Device Configuration" is "Device 1" displayed. Before my reset there was "RaZberry" instead of "Device 1".

Then I lost the map .. there is no default image.

I tried to reinstall the software via "wget -q -O - http://razberry.z-wave.me/install | sudo bash", but still the same.

What can I do to recover my z-wave installation and reinclude my removed device ??? Please help me .. :(

holyky
Posts: 4
Joined: 08 Mar 2013 14:15

ok i got it .. i exclude and

Post by holyky » 08 Mar 2013 14:26

ok i got it .. i exclude and re-include the device now .. but my map is still lost and the interview always fails - why ? it is a simple ON/OFF Module

holyky
Posts: 4
Joined: 08 Mar 2013 14:15

it is still buggy .. the

Post by holyky » 08 Mar 2013 14:26

it is still buggy .. the process hangs up and i need to restart the raspberry device to get access to the webinterface. What is the best way to reset all things to the factory defaults ? is it enough to clear the sd card and install raspberry wheezy again ?

User avatar
PoltoS
Posts: 4683
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Well, the interview might not

Post by PoltoS » 08 Mar 2013 14:26

Well, the interview might not compleate due to buggy device.

As for the map and names - you were asked after controller reset if you want to delete all the names and the map - you have asked "Yes". So, no you need to make these names again. You can also get fresh copy of the s/w and take Rules.xml file from there, but not sure it is worth - you are better to fill your own names of zones and upload own map.

Post Reply