I can't include any module, nothing append

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
ben_r
Posts: 2
Joined: 17 Jul 2013 23:56

I can't include any module, nothing append

Post by ben_r » 18 Jul 2013 00:12

Hello,
I have install the last z-way server on my raspberry withe the razberry extension.

I bought a Fibaro door/window sensor (FGK101) and a AEON LABS SMART ENERGY ILLUMINATOR.
All of them are EU versions.

When i want to include a module.
The red led of the razberry turn on and I have this log:

[2013-07-17 21:07:27.163] Adding job: Add/re-include node to network
[2013-07-17 21:07:27.165] SENDING (cb 0x03): ( 01 05 00 4A 41 03 F2 )
[2013-07-17 21:07:27.184] RECEIVED ACK
[2013-07-17 21:07:27.197] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 03 01 00 00 B0 )
[2013-07-17 21:07:27.208] SENT ACK
[2013-07-17 21:07:27.210] SETDATA controller.data.lastIncludedDevice = Empty
[2013-07-17 21:07:27.212] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = Empty
[2013-07-17 21:07:27.214] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Ready to add - push button on the device to be added
[2013-07-17 21:07:27.215] SETDATA controller.data.controllerState = 1 (0x0000000

I push 3 times on the button of either module, but nothing append.

20 seconds later. the red light turn off and i have these logs:


[2013-07-17 21:07:46.068] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Job not removed before timeout (awaiting for more callbacks?)
[2013-07-17 21:07:46.070] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Cancelling
[2013-07-17 21:07:46.072] Job 0x4a (Add/re-include node to network): fail
[2013-07-17 21:07:46.074] Adding job: Add/re-include node to network
[2013-07-17 21:07:46.087] SENDING (cb 0xc5): ( 01 04 00 4A C5 74 )
[2013-07-17 21:07:46.106] RECEIVED ACK
[2013-07-17 21:07:46.108] Removing job: Add/re-include node to network
[2013-07-17 21:07:46.153] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 03 06 00 00 B7 )
[2013-07-17 21:07:46.164] SENT ACK
[2013-07-17 21:07:46.166] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Done
[2013-07-17 21:07:46.168] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2013-07-17 21:07:46.170] Removing job: Add/re-include node to network
[2013-07-17 21:08:04.993] Job 0x4a: deleted from queue
[2013-07-17 21:08:05.029] Job 0x4a: deleted from queue

I try to exclude first but it the same thing

Can someone help me or have any idea?

michap
Posts: 343
Joined: 26 Mar 2013 10:35
Contact:

Fibaro

Post by michap » 18 Jul 2013 00:12

Hi,
I think that maybe the distance between FIBARO and your Raspberry is too big so that the signal will not be received by Raspberry.

For Fibaro 101 it is important that the switch on back side is closed while inclusion / exclusion, so if Fibaro is not mounted press down the switch on back side and then press multiple times (3 times) short the internal inclusion switch.

I think then it will work.

Michael

ben_r
Posts: 2
Joined: 17 Jul 2013 23:56

Thanks Michap,

Post by ben_r » 18 Jul 2013 00:12

Thanks Michap,

I try to include my Fibaro 101 with the switch on back side pressed, and that works correctly.
For my AEON i think the distance was to long.

Unfortunately, i can't continue my tests for the moment because i'm going on holiday tomorrow.
Next step in two weeks.

Post Reply