Razberry bad compatibility?

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
leothlon
Posts: 3
Joined: 28 Nov 2015 18:15

Razberry bad compatibility?

Post by leothlon » 28 Nov 2015 18:23

Hi,
I have been trying to include my TKB_TZ68 binary switch to my Zwave network but it dont work.
I know i have been able to control it from my razberry before so it seems you have actually removed compatibility for a device that have been working before..?

i know the device works propperly because i can both include and exclude it with aeon z-stick connected to pc.

So my question is will i only be able to use devices in the list from add new device? couse there is only like 50 devices in there and does razberry realy only support ~50 devices when other controllers state they support over 1.000?

where can i see a compatibility list for razberry? i dont wanna buy devices for 2.000$ just to find they dont work...

User avatar
PoltoS
Posts: 5061
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Razberry bad compatibility?

Post by PoltoS » 29 Nov 2015 01:42

most of devices work out of the box (90%). Some does not, but this is because they violate Z-Wave protocol. Probably you need to search forums about all devices you want before buying.

leothlon
Posts: 3
Joined: 28 Nov 2015 18:15

Re: Razberry bad compatibility?

Post by leothlon » 29 Nov 2015 02:03

oh ok,

Maby you can help me figure out why my TKB_TZ68 wont work..
i know it should because i have used it before i read on other forums people using it with razberry.

first i try to exclude it (have done so both with razberry and with aeon z-stick) to make sure it is not in another network.
i then try to include it and i get message device found but then the device dont appear, and the log say it failed (se below).

I know the device works as i can include and controll it with aeon z-stick so there must be something wrong with razberry ether software or hardware.
i have resset controller to factory settings, i have taken the sdcard and put a new installation on it multiple times,
i have also tried to upgrade to 2.1.2-rc15 from 2.1.1 that i have now but it keeps saying v2.1.1 anyway :/
nothing seems to work.


my log output when trying to include it is:

Code: Select all

[2015-11-28 22:56:41.838] [I] [zway] Adding job: Add/re-include node to network
[2015-11-28 22:56:41.840] [D] [zway] SENDING (cb 0x01): ( 01 05 00 4A C1 01 70 )
[2015-11-28 22:56:41.842] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2015-11-28 22:56:41.844] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 01 01 00 00 B2 )
[2015-11-28 22:56:41.846] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:56:41.847] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastIncludedDevice = Empty
[2015-11-28 22:56:41.849] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = Empty
[2015-11-28 22:56:41.852] [I] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Ready to add - push button on the device to be added
[2015-11-28 22:56:41.853] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 1 (0x00000001)
[2015-11-28 22:56:44.336] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 01 02 00 00 B1 )
[2015-11-28 22:56:44.337] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:56:44.339] [I] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Node found: #0
[2015-11-28 22:56:44.340] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 2 (0x00000002)
[2015-11-28 22:56:47.445] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 01 07 00 00 B4 )
[2015-11-28 22:56:47.450] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:56:47.452] [I] [zway] Adding job: Add/re-include node to network
[2015-11-28 22:56:47.453] [I] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Failed
[2015-11-28 22:56:47.454] [D] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): fail
[2015-11-28 22:56:47.456] [I] [zway] Removing job: Add/re-include node to network
[2015-11-28 22:56:47.458] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2015-11-28 22:56:47.460] [D] [zway] SENDING: ( 01 04 00 4A 05 B4 )
[2015-11-28 22:56:47.462] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2015-11-28 22:56:47.464] [I] [zway] Removing job: Add/re-include node to network
[2015-11-28 22:56:47.516] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 01 06 00 00 B5 )
[2015-11-28 22:56:47.518] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:56:47.519] [W] [zway] No job of class 0x4a is waiting for callback 0x01
[2015-11-28 22:56:47.521] [I] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Done
[2015-11-28 22:56:47.523] [D] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): success
[2015-11-28 22:56:47.524] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2015-11-28 22:56:47.526] [I] [zway] Removing job: Add/re-include node to network
and when excluding it:

Code: Select all

[2015-11-28 22:59:32.195] [I] [zway] Adding job: Remove node from network
[2015-11-28 22:59:32.205] [D] [zway] SENDING (cb 0x02): ( 01 05 00 4B C1 02 72 )
[2015-11-28 22:59:32.208] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2015-11-28 22:59:32.210] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4B 02 01 00 00 B0 )
[2015-11-28 22:59:32.212] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:59:32.213] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastIncludedDevice = Empty
[2015-11-28 22:59:32.215] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = Empty
[2015-11-28 22:59:32.217] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Ready to remove - push button on the device to be removed
[2015-11-28 22:59:32.218] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 5 (0x00000005)
[2015-11-28 22:59:34.945] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4B 02 02 00 00 B3 )
[2015-11-28 22:59:34.946] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:59:34.948] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Node found: #0
[2015-11-28 22:59:34.955] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 6 (0x00000006)
[2015-11-28 22:59:34.956] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = 0 (0x00000000)
[2015-11-28 22:59:35.980] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 0F 00 4B 02 03 00 08 04 10 01 25 27 70 86 72 21 )
[2015-11-28 22:59:35.982] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:59:35.984] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Removing slave: #0
[2015-11-28 22:59:35.985] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 7 (0x00000007)
[2015-11-28 22:59:35.986] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = 0 (0x00000000)
[2015-11-28 22:59:35.990] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 0F 00 4B 02 06 00 08 04 10 01 25 27 70 86 72 24 )
[2015-11-28 22:59:35.991] [D] [zway] SENT ACK
[2015-11-28 22:59:35.994] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Done
[2015-11-28 22:59:35.996] [D] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): success
[2015-11-28 22:59:35.998] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2015-11-28 22:59:36.000] [I] [zway] Removing job: Remove node from network

User avatar
PoltoS
Posts: 5061
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Razberry bad compatibility?

Post by PoltoS » 02 Dec 2015 01:18

ref: Q&A

For some reason inclusion fails. But this happens on a very low level (in deeps of Z-Wave protocol). We have seen this few times only. As I remember, it was solved by first including some other device.

leothlon
Posts: 3
Joined: 28 Nov 2015 18:15

Re: Razberry bad compatibility?

Post by leothlon » 03 Dec 2015 13:27

hi again,
I bought some more devices to test if it was the razberry card is causing errors...

I can include the new devices without problem both sensors and binary switches, i can still not include the tkb switch though even after including other devices.

so both the device and the razberry works correctly, and i still cant include it even after including other devices first.
i know the device should work with the razberry as it have done so before and i have found others on forum that have this device with their razberry.

Post Reply