Problem with Razberry install

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
qbawawa
Posts: 27
Joined: 30 Oct 2015 18:58

Problem with Razberry install

Post by qbawawa » 06 May 2016 18:41

I have fresh install on Raspberry Pi 3 (with device tree switched off), but the module doesn't work and show in log

Code: Select all

[2016-05-06 17:39:16.634] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2016-05-06 17:39:16.836] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2016-05-06 17:39:16.836] [W] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes) dropped: too many resends
[2016-05-06 17:39:16.836] [D] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): fail
[2016-05-06 17:39:16.836] [C] [zway] Get Serial API Capabilities returned zero.
[2016-05-06 17:39:16.836] [I] [zway] Removing job: Get controller info and supported function classes
[2016-05-06 17:39:16.846] [D] [zway] Worker thread exit point
[2016-05-06 17:39:16.846] [D] [zway] Worker thread successfully finished
[2016-05-06 17:39:16.847] [E] [zway] SaveData will not save data since it wasn't loaded. This is to prevent data loss.
[2016-05-06 17:39:16.864] [I] [core] Notification: critical (z-wave): Cannot start Z-Wave binding: Error: Bad data - communication failed
What can be wrong? What should I check?

codefox
Posts: 15
Joined: 04 May 2016 22:27

Re: Problem with Razberry install

Post by codefox » 11 May 2016 16:59

Have you disabled Bluetooth? That had to be done on the Pi 3. I'm still having issues on mine though.

qbawawa
Posts: 27
Joined: 30 Oct 2015 18:58

Re: Problem with Razberry install

Post by qbawawa » 14 May 2016 11:27

codefox wrote:Have you disabled Bluetooth? That had to be done on the Pi 3. I'm still having issues on mine though.
As I know new installer disables bluetooth, but of course I also disable it.

BaneOfSerenity
Posts: 2
Joined: 15 May 2016 22:00

Re: Problem with Razberry install

Post by BaneOfSerenity » 15 May 2016 22:03

I am getting the exact same error log but I'm using a Raspberry pi 2. Figure anything new out?

BaneOfSerenity
Posts: 2
Joined: 15 May 2016 22:00

Re: Problem with Razberry install

Post by BaneOfSerenity » 15 May 2016 22:15

So in the short time I have been playing with this I went into the Raspberry Pi Configuration and turned off serial under interfaces and that has seemed to fix it for me. Might want to try it on yours as well.

codefox
Posts: 15
Joined: 04 May 2016 22:27

Re: Problem with Razberry install

Post by codefox » 16 May 2016 15:33

@BaneofSerenity:

That absolutely solved my problem! Stupid question maybe, but what made you even think to check that? I'm new to the Raspberry Pi and I don't know that I would have thought to turn off that specific interface. It makes sense now that I did though!

pfgpacheco
Posts: 6
Joined: 19 May 2016 16:58

Re: Problem with Razberry install

Post by pfgpacheco » 28 May 2016 18:09

I have the same problem on my pi 3....

I did what you say and go to --> sudo raspi-config --> Advanced options --> serial --> disable

After do this i reboot the pi3 and I am getting the exact same error.

oriharel
Posts: 8
Joined: 02 Jan 2017 00:31

Re: Problem with Razberry install

Post by oriharel » 04 Jan 2017 01:39

@pfgpacheco - same here. did you resolve this issue?

Post Reply