RaZberry Binding in Openhab - will not work

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
stolly82
Posts: 1
Joined: 27 May 2016 22:50

RaZberry Binding in Openhab - will not work

Post by stolly82 » 27 May 2016 23:44

Hey Guy´s,

I´m trying now for tree day´s to let the RaZberry board run on my Pi2.

I have a very well working OpenHab system incl. many Bindings. Now I tried to install the board and it fails always.

May be somebody can help me or has an idea, why this isn´t running,....

So I´m running out of ideas :-(

Here is my openHab Log:
2016-05-27 21:22:55.327 [INFO ] [.z.internal.ZWaveActiveBinding] - Update config, port = /dev/ttyAMA0
2016-05-27 21:22:55.329 [INFO ] [.z.internal.ZWaveActiveBinding] - Update config, healtime = 2
2016-05-27 21:22:55.330 [INFO ] [.z.internal.ZWaveActiveBinding] - Update config, setSUC = false
2016-05-27 21:22:55.333 [INFO ] [.service.AbstractActiveService] - ZWave Refresh Service has been started
2016-05-27 21:22:55.515 [INFO ] [b.z.i.protocol.ZWaveController] - Starting Z-Wave controller
2016-05-27 21:22:55.517 [INFO ] [b.z.i.protocol.ZWaveController] - Z-Wave timeout is set to 5000ms. Soft reset is false.
2016-05-27 21:22:55.519 [INFO ] [b.z.i.protocol.ZWaveController] - Connecting to serial port /dev/ttyAMA0
2016-05-27 21:22:55.683 [INFO ] [.service.AbstractActiveService] - Exec Refresh Service has been started
2016-05-27 21:22:55.816 [INFO ] [b.z.i.protocol.ZWaveController] - Serial port is initialized
2016-05-27 21:22:55.924 [INFO ] [.p.rrd4j.internal.RRD4jService] - Removing invalid defintion component = null heartbeat = 0 min/max = 0.0/0.0 step = 0 0 archives(s) = [] 0 items(s) = []
2016-05-27 21:23:03.807 [ERROR] [.s.container.ContainerResponse] - The RuntimeException could not be mapped to a response, re-throwing to the HTTP container
java.lang.NullPointerException: null
at org.openhab.binding.zwave.internal.config.ZWaveConfiguration.getConfiguration(ZWaveConfiguration.java:127) ~[bundlefile:na]
at org.openhab.io.habmin.services.zwave.ZWaveConfigResource.getConfig(ZWaveConfigResource.java:73) ~[na:na]
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[na:1.8.0_91]
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[na:1.8.0_91]
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[na:1.8.0_91]
2016-05-27 21:47:38.502 [WARN ] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Too many retries. Discarding message: Message: class = GetVersion (0x15), type = Request (0x00), payload =
2016-05-27 21:47:43.521 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 2 attempts left!
2016-05-27 21:47:48.541 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 1 attempts left!
2016-05-27 21:47:53.581 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 0 attempts left!
2016-05-27 21:47:58.612 [WARN ] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Too many retries. Discarding message: Message: class = MemoryGetId (0x20), type = Request (0x00), payload =
2016-05-27 21:48:03.641 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 2 attempts left!
2016-05-27 21:48:08.661 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 1 attempts left!
2016-05-27 21:48:13.681 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 0 attempts left!
2016-05-27 21:48:18.702 [WARN ] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Too many retries. Discarding message: Message: class = SerialApiGetCapabilities (0x07), type = Request (0x00), payload =
2016-05-27 21:48:23.721 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 2 attempts left!
2016-05-27 21:48:28.871 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 1 attempts left!
2016-05-27 21:48:33.911 [ERROR] [WaveController$ZWaveSendThread] - NODE 255: Timeout while sending message. Requeueing - 0 attempts left!
ls -l /usr/share/openhab/addons/
pi@raspberrypi:/usr/share/openhab/addons $ ls -l /usr/share/openhab/addons/
total 7584
-rw-r--r-- 1 root root 63844 Mar 21 22:19 org.openhab.binding.exec-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 13994 Mar 21 23:33 org.openhab.binding.gpio-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 29051 Mar 21 22:23 org.openhab.binding.hue-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 18426 Mar 21 23:27 org.openhab.binding.intertechno-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 1604714 Mar 21 23:50 org.openhab.binding.plex-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 60607 Mar 21 23:56 org.openhab.binding.rwesmarthome-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 324363 Mar 21 21:36 org.openhab.binding.weather-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 242865 Mar 21 23:34 org.openhab.binding.withings-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 1619974 Mar 21 23:36 org.openhab.binding.xbmc-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 1237570 Mar 21 23:12 org.openhab.binding.zwave-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 143442 Mar 21 23:32 org.openhab.io.gpio-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 1134175 May 27 19:55 org.openhab.io.habmin-1.7.0-SNAPSHOT.jar
-rw-r--r-- 1 root root 613062 Mar 22 00:10 org.openhab.io.myopenhab-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 624675 Mar 22 00:15 org.openhab.persistence.rrd4j-1.8.2.jar
-rw-r--r-- 1 root root 126 Mar 22 00:31 README
OpenHab self is running as root!

sudo nano /etc/init.d/openhab
,.....
JAVA_ARGS_DEFAULT="-Dosgi.clean=true \
-Declipse.ignoreApp=true \
-Dosgi.noShutdown=true \
-Dgnu.io.rxtx.SerialPorts=/dev/ttyAMA0 \
-Djetty.port=${HTTP_PORT} \
-Dopenhab.configfile="${OPENHAB_CONF_DIR}/configura
ls -l /dev/ttyAMA0
crw--w---- 1 root tty 204, 64 May 27 22:24 /dev/ttyAMA0
grep dialout /etc/group
dialout:x:20:pi,openhab,root,tty
sudo nano /etc/default/openhab
# Execution account and group. The user account should be member of group
# "openhab" if it's different than "root" and "openhab".
# Note that some bindings may require "root" access to the system.
# Default value if isn't specified - "root:root".
#USER_AND_GROUP=openhab:openhab
USER_AND_GROUP=root:root


# Web server's listening ports (plain and SSL). Note that if execution account
# is different than "root" the port numbers should be greater than 1024.
# Default value if isn't specified - none, must be specified.
HTTP_PORT=8080
HTTPS_PORT=8443

# Console's listening port, same restriction as this for web server's ports.
# Default value if isn't specified - none, must be specified.
TELNET_PORT=5555

# Extra arguments passed to Java
JAVA_ARGS=-Djna.boot.library.path=/usr/lib/jni
JAVA_ARGS=-Djdk.tls.client.protocols=TLSv1

# Extra arguments passed to openHAB
#OPENHAB_ARGS=-Dgnu.io.rxtx.SerialPorts=/dev/ttyACM0
OPENHAB_ARGS=-Dgnu.io.rxtx.SerialPorts=/dev/ttyAMA0

# Use non-default Java VM.
# Default value if isn't specified - system default Java VM.
#OPENHAB_JAVA=/usr/bin/java

# To enable debugging set to "yes" (case insensitive).
# Default value if isn't specified - debugging is disabled.
DEBUG=no

silverhack
Posts: 46
Joined: 23 May 2016 21:41

Re: RaZberry Binding in Openhab - will not work

Post by silverhack » 28 May 2016 01:05

I think this may be a question better suited to the OpenHAB forums.

Post Reply