Why is Alexa failing again ?

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Wikibear
Posts: 76
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by Wikibear » 09 May 2018 22:05

Edit:

Image

And via Android APP the connection for Authentication is extreme slow... Maybe Alexa get an time out cause of extreme slow gateway?
Greatings from the noob

Wikibear
Posts: 76
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by Wikibear » 10 May 2018 17:54

After busy yesterday afternoon it seems to be working now.
Greatings from the noob

Wikibear
Posts: 76
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by Wikibear » 13 Jul 2018 13:44

Alexa doesn't work any more.
Greatings from the noob

Wikibear
Posts: 76
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by Wikibear » 14 Jul 2018 21:07

Today its working again.
Greatings from the noob

micky1500
Posts: 53
Joined: 07 Feb 2016 16:29

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by micky1500 » 17 Jul 2018 00:46

Well, for me Alexa fails once a week. or more often.
Personally I think that is not a good service.

Today (Monday 16th) The Germany server is offline.. https://support.zwave.eu/status/
but I am still connected to it ! (it is not working) sudo netstat -np 78.46.43.211:22
But I go to Management-remote access-Enable remote access.....
Turn it off, then re-enable it. and Alexa now works. Now via Switzerland 46.20.244.72:22

Owner of Alexa app and Remote Access is Z-wave.me
Is it possible to get these apps to re-connect to a working server when one of them goes offline.

A suggestion that might be a high priority request.
Otherwise I think z-way is getting better. :)
Thanks
Micky
Raspi 3(Jessie), Zwave.me 2.3.8

enbemokel
Posts: 196
Joined: 08 Aug 2016 17:36

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by enbemokel » 17 Jul 2018 12:12

Should be a quick change in z-way for the programmers.....

islipfd19
Posts: 126
Joined: 07 Jul 2014 03:35

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by islipfd19 » 14 Aug 2018 15:32

Alexa hasn't worked for me in quite some time. I see new servers were added, I see my zwave RPi2 connecting to the servers and and authorizing their keys to the know lists. But the connectivity and reliability hasn't increased.

Wikibear
Posts: 76
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by Wikibear » 05 Oct 2018 22:14

Seems to be after Alexa update, that you can add new devices? I must create all from scratch new and i doesn't use the interface from alexa app for some weeks. I try now to finde devices, but i can't find any zway devices. Amazon still can connect to server without any issue...Via My Smart Home Skills and Z-Way Smart Home i get the Skill and via Settings i get a connected status. Now how can i find my devices???
Greatings from the noob

William
Posts: 1
Joined: 09 Oct 2018 12:10

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by William » 09 Oct 2018 12:23

I have uninstalled Alexa in my Ios device. Then my friend told me that you can install Amazon Alexa. Even I tried that to do, but that doesn't work. All I tried was to reboot my Ios device. Do you have any Ios device key to run the applications?

Hisma
Posts: 2
Joined: 25 Oct 2018 05:45

Re: Why is Alexa failing again ?

Post by Hisma » 25 Oct 2018 05:48

I can't get this to work. It seems as though Alexa isn't intrepreting what the app is sending.

I can authenticate with find.z-way.me just fine, I can add the alexa app and alexa skill just fine, but alexa does not detect any new devices.

I check my logs and this is what I see:
[2018-10-24 22:42:31.613] [core] Received data from Alexa Skill
[2018-10-24 22:42:31.625] [core] Return Response to Alexa Skill

So clearly alexa can communicate with my zway server, yet it's not returning any devices. Any ideas?

Post Reply