Page 3 of 3

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 23 May 2019 12:21
by BugHoarder
Forgot i was still running on v.2.8.1. After i updated to v.2.3.8 the logs began updating again. Same error, logs show:

Code: Select all

[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Opened device: /dev/ttyAMA0
[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Worker thread successfully created
[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Worker thread entry point
[2019-05-23 11:13:18.427] [I] [zway] Adding job: Get controller info and supported function classes
[2019-05-23 11:13:18.437] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:18.639] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:18.639] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:18.840] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:18.840] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:19.042] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:19.042] [W] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes) dropped: too many resends
[2019-05-23 11:13:19.042] [D] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): fail
[2019-05-23 11:13:19.042] [C] [zway] Get Serial API Capabilities returned zero.
[2019-05-23 11:13:19.042] [I] [zway] Removing job: Get controller info and supported function classes
[2019-05-23 11:13:19.052] [D] [zway] Worker thread exit point
[2019-05-23 11:13:19.052] [D] [zway] Worker thread successfully finished
[2019-05-23 11:13:19.063] [E] [zway] SaveData will not save data since it wasn't loaded. This is to prevent data loss.
[2019-05-23 11:13:19.083] [I] [core] Error: Bad data - communication failed
[2019-05-23 11:13:19.084] [I] [core] Tried 5 times without success. Stopping tries.
[2019-05-23 11:13:19.087] [I] [core] Notification: critical (z-wave): Cannot start Z-Wave binding: Error: Bad data - communication failed
Attached new logs from var/log/z-way-server.log

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 24 May 2019 04:47
by PoltoS
Please check config.xml to set log-level to 0

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 24 May 2019 12:07
by BugHoarder
There is no config.xml file on my raspberry. Tried searching for it with sudo find but didn't get anything.

In which folder would it normally be located?

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 24 May 2019 13:02
by PoltoS
/opt/z-way-server/config.xml

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 24 May 2019 14:21
by BugHoarder
Found it!
log-level was already set to 0

Code: Select all

<config>
    <automation-dir>automation</automation-dir>
    <log-file>/var/log/z-way-server.log</log-file>
    <log-level>0</log-level>
    <debug-port></debug-port>
</config>

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 28 May 2019 15:42
by BugHoarder
Did you have anything else for me to try? The issue is still there. Still get the same error message, the razberry cant include anything...

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Posted: 04 Aug 2019 11:50
by projectile25
Hi PoltoS

sorry but another one dead Razberry2 board after firmware update,

ZMEERAZ2, rev.2.1 S/N 26.18.01 - on the white label
HW Rev. 2.0 - 11/04/2018 - on the board

Z-Way version v3.0.0

Now all LED are bright. No power loss by update. The whole update process looked fine ,no error message or something wrong .