Devolo Plug 2.0 - no meter available

Discussions about existing Z-Wave device and their usage with Z-Way/Z-Cloud/Z-Box
Post Reply
GumbyMan
Posts: 1
Joined: 12 Aug 2017 00:22

Devolo Plug 2.0 - no meter available

Post by GumbyMan » 13 Aug 2017 00:15

Hi all,

i hope there's somebody who could give me a hint.
I included 2 Devolo Meter Plugs (version 2.0).
Switching on/off works fine, however the meter cannot be accessed hence this interview fails, Even If i force the interview of the meter, i don't have any luck getting the meter in the UI.

In the expert-UI, i'm seeing all values of the plug (even with the failed interview)
How do I get those sensors into the SmartHome UI?

Thanks for helping.

My System: Raspi3 with Razberry (latest SW/FW)

Br
Sascha

Ibi
Posts: 3
Joined: 19 Jun 2017 22:47

Re: Devolo Plug 2.0 - no meter available

Post by Ibi » 12 Oct 2017 21:31

Hi all!

Same problem here.
The only difference seems to be that I have a Pi Zero instead of the Raspi3.

Any hint in the meanwhile?!

Thanx
Ibi

Ibi
Posts: 3
Joined: 19 Jun 2017 22:47

Re: Devolo Plug 2.0 - no meter available

Post by Ibi » 17 Oct 2017 15:25

Hello!

I tried to get help from develo regarding this problem. No way, they do not support rasPi at all :( They sent a manual and told me to help my self...

While I do not see the meters on the normal GUI, I have found them in the Expert menu. But as long, as they are not included to the other gui I can use them only to check from time to time everything is ok or not.

Thank you devolo support...

mgisbers
Posts: 1
Joined: 21 Oct 2017 23:31

Re: Devolo Plug 2.0 - no meter available

Post by mgisbers » 21 Oct 2017 23:57

I buoyed two of them not fulfilling meter interview.

Any chance to get them working?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests