Bricked ?

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
Post Reply
kiwi
Posts: 4
Joined: 21 Nov 2016 23:49

Bricked ?

Post by kiwi » 21 Nov 2016 23:52

Hi,

Seems I have bricked my Z-Uno. I have just uploaded some HTU21D stuff, il was working for around 30 but now I am not able to reconnect it on my mac, the USB device is not detected anymore....

What I need to do to fix that?

Regards

michap
Posts: 323
Joined: 26 Mar 2013 10:35
Contact:

Re: Bricked ?

Post by michap » 22 Nov 2016 10:58

Hi,

do not think that it is a real problem ;)

Try the factory reset:
http://z-uno.z-wave.me/Reference/Z-Wave/#Device%20reset
("hold Service button for 5 seconds and then press three times")

Rescue mode can help too:
("To go into Rescue mode hold down the Service Button and then hold down the Reset button, wait for a second, release the Reset button then release the Service Button.")

Michael

kiwi
Posts: 4
Joined: 21 Nov 2016 23:49

Re: Bricked ?

Post by kiwi » 27 Nov 2016 20:16

Unfortunatly no luck at all. Red LED is still on...

I really think I will trash it into the bin :/

kiwi
Posts: 4
Joined: 21 Nov 2016 23:49

Re: Bricked ?

Post by kiwi » 27 Nov 2016 20:51

I just fixed it using a linux box. Seems the usb when "bricked" on OS X get still bricked ... So I cannot have the serial port until I unplug/replug it... Which doesn't work on OS x.

p0lyg0n1
Posts: 172
Joined: 04 Aug 2016 07:14

Re: Bricked ?

Post by p0lyg0n1 » 27 Nov 2016 21:09

Did you try it with another OSes? We know that there are some problems with new MacOS X Sierra. Do you have Mac with USB type C or use USB 2.0? If you try Z-Uno with it just add USB2.0 hub between them.

kiwi
Posts: 4
Joined: 21 Nov 2016 23:49

Re: Bricked ?

Post by kiwi » 30 Nov 2016 23:17

Was under El Captain on an iMac 27" mid-2010.

Usb with serial emulation has alway been pick on Mac OS X.

My work lappy work without any pain since it is on linux. So I will develop on it instead.

Post Reply