Electricity meter using ZUNO_METER

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
User avatar
PoltoS
Posts: 4571
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Electricity meter using ZUNO_METER

Post by PoltoS » 18 Jan 2019 01:31

Hard fixes for those devices. Z-Way is doing same

perjar
Posts: 37
Joined: 08 Apr 2018 18:02

Re: Electricity meter using ZUNO_METER

Post by perjar » 28 Jan 2019 13:20

Regarding the issue that power and energy readings are not showing in the web UI of the Fibaro Home Center 2:
I would argue that the z-uno is not fully compatible with Fibaro Home Center 2. Or, if it is the other way around, that the HC2 not compatible.

What I can see, after some more detective work, is that the HC2 displays the value stored in the device property called "value" instead of "power" and "energy".
This does make sense for most sensors, they all report their data in the "value" property. So should the z-uno energy meter.

In my project, with one channel for power meter and one channel for energy meter, these appear as the following three endpoints:
0: <typeFibaro>com.fibaro.multilevelSensor</typeFibaro>
1: <typeFibaro>com.fibaro.multilevelSensor</typeFibaro> // This is the channel reporting power (W)
2: <typeFibaro>com.fibaro.energyMeter</typeFibaro> // This is the channel reporting energy (kWh)

What might be needed is a more tailored XML file for z-uno instead of Fibaro's generic ones for multilevel sensors and energy meter?

User avatar
PoltoS
Posts: 4571
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Electricity meter using ZUNO_METER

Post by PoltoS » 02 Feb 2019 18:57

I fear you need to ask Fibaro support.

Post Reply