Reporting bugs

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
Post Reply
User avatar
PoltoS
Posts: 5110
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Reporting bugs

Post by PoltoS » 29 Sep 2018 10:09

When reporting bugs please make sure to provide us minimal information about the issue you are facing. You can post issues here on the forum in a separate thread for each bug or on github

Here is the template for your bug report:

Please fill your bug report here

More info:
  • Z-Uno bootloader version:2.1.x (release version or test-ucxx?)
  • Security:none/S2/S0
  • Frequency:EU/US/RU/ANZ-BR/IN/CN/JP/KR/TW
  • Device included:yes/no
  • Device included securely by controller:yes/no
  • Controller:RaZberry/Z-Way/Fibaro HC2/Fibaro HCL/Vera/other
Connected peripherals:
Please add here a description, photo and/or schematics of your peripherals

Code:
If you can minimize your code to still reproduce the bug, please do it before reporting

Code: Select all

your code here
Compiler log:
Please paster the compiler output

Code: Select all

----------------------------------------------------------
                     FIRMWARE DATA
----------------------------------------------------------
        REVISION:02.15
        Z-WAVE FREQUENCY:RU

... (more lines up to)

        CHIP:1546 REVISION:4
Debug output:
Connect to UART0, enable Logging->UART0, open logging monitor and dump the output. Should look like:

Code: Select all

0000:00 03
0000:00 00
0010:A0 00
0011:A0 00
0012:A0 00

bletru
Posts: 1
Joined: 15 Oct 2019 10:48

Z-Uno stops waking up

Post by bletru » 23 Oct 2019 12:39

Z-Uno bootloader version:2.1.5
Security:none
Frequency:EU
Device included:yes
Device included securely by controller:no
Controller:PC with Ubuntu runnuing Domoticz, AEONTEC Z-Wave USB Stick (but it does not bother about the problem)

Hi there,

I have running the following code on the Z-Uno:

Code: Select all

// LED pin number
// 13 pin - user LED of Z-Uno board
#define OTHER_PIN 21
// Potentiometer pin number
#define LDR_PIN A3

// channel number
#define ZUNO_CHANNEL_NUMBER_ONE   1

// Last saved potentiometer value
int giLastValue = 0;
int gbOn = true;
int giCounter = 0;
int giLightOn = 0;
int giLightOff = 0;

//ZUNO_SETUP_CHANNELS(ZUNO_SENSOR_MULTILEVEL_GENERAL_PURPOSE(getter));
ZUNO_SETUP_CHANNELS(
      ZUNO_SENSOR_MULTILEVEL(ZUNO_SENSOR_MULTILEVEL_TYPE_LUMINANCE,
                             SENSOR_MULTILEVEL_SCALE_PERCENTAGE_VALUE,  
                             SENSOR_MULTILEVEL_SIZE_TWO_BYTES, 
                             SENSOR_MULTILEVEL_PRECISION_ZERO_DECIMALS, 
                             getter)
);
ZUNO_SETUP_SLEEPING_MODE(ZUNO_SLEEPING_MODE_SLEEPING); // SLEEPING MODE

// the setup routine runs once when you press reset:
void setup() 
{
  Serial.begin (115200);
  pinMode (OTHER_PIN, OUTPUT);
  pinMode (LDR_PIN, INPUT);  // setup potentiometer pin as input
}

void loop ()
{
  int iValue = analogRead (LDR_PIN);
  if (iValue > 500)
    giLightOn++;
  else
    giLightOff++;
  if (giCounter % 10 == 0)
  {
    gbOn = ! gbOn;
  }
  if (gbOn)
    digitalWrite (OTHER_PIN, HIGH);
  else
    digitalWrite (OTHER_PIN, LOW);
  if (giCounter == 40)
  {
    if (giLightOn > 30)
      giLastValue = 100;
    else if (giLightOff > 30)
      giLastValue = 0;
    else
      giLastValue = 50;
    zunoSendReport (ZUNO_CHANNEL_NUMBER_ONE);
    zunoSendDeviceToSleep ();
  }
  giCounter++;
  delay (100);
}

byte getter (void) 
{
  return giLastValue;
}
The wake up interval has been successfully set through the server to 960 seconds (16 minutes).

The first couple of times, the Z-Uno is waking up regularly and reporting correctly.
But after an non determinable number of reports it is not waking up anymore (see example attachement).

Even on pressing "reset" the Z-Uno reports once and goes back to sleep forever...
I have to factory reset the Z-Uno and reset the sleeping time of 960 s in order to get correct
behaviour back for some reports and than it fails again.

Could you help/check please?

Thanks and best regards
Christoph Malloth

Post Reply