Z-Uno and HC2 loses communication

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
Post Reply
MastrUsr
Posts: 11
Joined: 13 Sep 2017 18:54

Z-Uno and HC2 loses communication

Post by MastrUsr » 27 Mar 2019 13:22

Hello!
I'm sure this is easy when you know how, but i can't figure it out so... :roll:

Everything works fine for a few hours. Then the connection is lost.
Anteckning 2019-03-27 111847.jpg
Anteckning 2019-03-27 111847.jpg (7.21 KiB) Viewed 283 times
If I do something externally (like trigger a pin with a button) OR force communication with the 'X' i get comms again.
Anteckning 2019-03-27 111841.jpg
Anteckning 2019-03-27 111841.jpg (5.5 KiB) Viewed 283 times

Polling is like this:
Anteckning 2019-03-27 111835.jpg
Anteckning 2019-03-27 111835.jpg (15.83 KiB) Viewed 283 times


What am I doing wrong? Do i need to periodically send data from the Z-Uno with the sketch or can this be handled in some better way?




Best regards,
Eric

User avatar
PoltoS
Posts: 4683
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-Uno and HC2 loses communication

Post by PoltoS » 29 Mar 2019 00:13

Is your Z-Uno sleeping? It is better to use unsolicited reports from the device rather than poll it

MastrUsr
Posts: 11
Joined: 13 Sep 2017 18:54

Re: Z-Uno and HC2 loses communication

Post by MastrUsr » 29 Mar 2019 00:17

I haven't changed any settings regarding sleep so default should be never sleeping.

Unsolicited reports; how do I do that? Where can I read about it?

Thanks :)

Edit: I noticed I shouldn't have multi command enabled with HC2, but I do. Would this give that symptom though?

User avatar
PoltoS
Posts: 4683
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-Uno and HC2 loses communication

Post by PoltoS » 31 Mar 2019 22:51

I would suggest to first remove all features like Security and MultiCmd (in the IDE Tools menu) and check if the problem persists.

Read about zunoSendReport for unsolicited reports

Post Reply