Can't trigger Aeotec Alarm 6

Discussions about existing Z-Wave device and their usage with Z-Way/Z-Cloud/Z-Box
Post Reply
Xusqui
Posts: 7
Joined: 11 Mar 2019 15:19

Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by Xusqui » 25 Aug 2019 14:34

Hello, neighbours and friends...

I have been using a Raspberry pi 3 + Razberry for a while. Recently I updated to 3.0.0, and as it went wrong, I completely uninstalled it and reinstalled from scratch and everything went fine that time.

In my config a Only had a Door Sensor (Aeotec) and a fire alarm (Fibaro), and both work great (I guess Fibaro sensor works great, although it was never triggered).

Recently I bought the Aeotec Alarm 6, and I included in my z-wave network like a charm, without any problems (S2 included).

Now I am unable to create a recipe to make the alarm sound when the door is open.

I see all the accessories in the "elements" view, but when I create a IF/THEN Recipe I can use the door sensor open in the IF part, but only can Send Notification by e-mail in the THEN part. The alarm accesorio is shown in the IF part as binary sensors which they are not...

Any clue on this?

Thanks in advance

User avatar
PoltoS
Posts: 5053
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by PoltoS » 31 Aug 2019 01:37

This is a known problem. We will fix it soon. You can workaround it by executing /JS/Run/controller.devices.get("VDEV").set("metrics:probeType", "alarm") for all devices that looks like alarms. VDEV should substitute the device ID that appers when you put your mouse on the gear on the device widget.

We will fix it in v3.0.1

Xusqui
Posts: 7
Joined: 11 Mar 2019 15:19

Re: Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by Xusqui » 22 Sep 2019 12:37

Thank you very much!!

Sorry I missed your answer as I finished my holidays :(

I've tried,jor URL, but didn't work, I get an error:
TypeError: Cannot read property 'set' of null
This is what I entered in the address box:

Code: Select all

http://192.168.1.12:8083/JS/Run/controller.devices.get("16").set("metrics:probeType","alarm")
As I guess my device ID is 16:

Image

But I also tried with 16.0

Maybe I'm doing something wrong...
Attachments
Captura de pantalla 2019-09-22 a las 11.35.03.png
Captura de pantalla 2019-09-22 a las 11.35.03.png (48.93 KiB) Viewed 503 times

Xusqui
Posts: 7
Joined: 11 Mar 2019 15:19

Re: Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by Xusqui » 22 Sep 2019 13:21

Ok... My fault with the VDEV... It was not something like 16 but something like "ZWayVDev_zway_16-5-113-8-10-A"

Now I get a error-free answer:

Code: Select all

{
	"creationTime": 1566986272,
	"creatorId": 1,
	"customIcons": {},
	"deviceType": "sensorBinary",
	"h": -1684480381,
	"hasHistory": false,
	"id": "ZWayVDev_zway_16-5-113-8-10-A",
	"location": 0,
	"locationName": "globalRoom",
	"metrics": {
		"icon": "alarm",
		"level": "off",
		"title": "Power Management Alarm (16.5)",
		"isFailed": false,
		"probeType": "alarm"
	},
	"nodeId": 16,
	"order": {
		"rooms": 0,
		"elements": 0,
		"dashboard": 0
	},
	"permanently_hidden": false,
	"probeType": "alarm_power",
	"tags": [],
	"visibility": true,
	"updateTime": 1569147474
}
will make some tests now!

Thank you!

Xusqui
Posts: 7
Joined: 11 Mar 2019 15:19

Re: Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by Xusqui » 22 Sep 2019 20:42

I keep on trying but I see no way to trigger the alarm.

Actually I updated to 3.0.1 with the Raspbian package from official page: https://storage.z-wave.me/z-way-server/index_.php and still the same issue.

I think the error is in

Code: Select all

"deviceType": "sensorBinary",
As it's not a sensorBinary, but I've tried switchBinary and some others with no luck...

Any ideas?

Xusqui
Posts: 7
Joined: 11 Mar 2019 15:19

Re: Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by Xusqui » 23 Sep 2019 22:54


shreyaraina
Posts: 1
Joined: 30 Oct 2019 14:56
Contact:

Re: Can't trigger Aeotec Alarm 6

Post by shreyaraina » 30 Oct 2019 14:59

Great Post :)

Post Reply