Pi4 (Buster) with RaZberry2 does not work

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
User avatar
PoltoS
Posts: 5053
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Pi4 (Buster) with RaZberry2 does not work

Post by PoltoS » 17 Oct 2019 00:43

Yes, I've noticed that and added for the future version this hw revision too.

We will soon get more RPi4 to make more tests. Hope we get this new revision and not the same as we tested before.

User avatar
PoltoS
Posts: 5053
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Pi4 (Buster) with RaZberry2 does not work

Post by PoltoS » 17 Oct 2019 00:52

Wow, the meaning of hw revisions is to be checked according to a bitmask: https://www.raspberrypi.org/documentati ... /README.md

We will implement this approach

User avatar
marco
Posts: 66
Joined: 03 Dec 2015 19:50

Re: Pi4 (Buster) with RaZberry2 does not work

Post by marco » 23 Oct 2019 12:31

Hi dears,
I’m on the wave too.
Here, there is a Raspberry Pi4 with Razberry2 (green board) and of course buster OS.
I’ve read your post and tried all that you suggested but with no positive results.

grep Revision /proc/cpuinfo
Revision : c03111

The zway server is correctly up but there is no communication with the chip.
Available to test alternative suggestions
Marco

micky1500
Posts: 96
Joined: 07 Feb 2016 16:29

Re: Pi4 (Buster) with RaZberry2 does not work

Post by micky1500 » 25 Oct 2019 19:54

These are the final settings that work for me.
Z-Wave Network Access - Serial port to Z-Wave dongle = /dev/ttyAMA0

sudo nano /boot/config.txt
The only Bluetooth or Uart setting is:-
dtoverlay=pi3-miniuart-bt
Raspi 3(Stretch), Zwave.me 3.0.0

User avatar
marco
Posts: 66
Joined: 03 Dec 2015 19:50

Re: Pi4 (Buster) with RaZberry2 does not work

Post by marco » 30 Oct 2019 19:56

Hi,
after other checks, my system still does not work.
I can imagine the problem is between buster and raspberry pi4 but focused on pi4.
Between others, I've made an attempt using buster on a Pi3 modelA+ and everything works perfectly.
I tried to manage overlays in several different ways but with no positive results.
I trust micky1500 because it seems to be obvious what he is doing but strangely on my system doesn't work.
I can disable bt, activate bt on minuart, have both ttyAMA0 and ttyS0 and other but for some strange reason, raspberry can't communicate with razberry.
I'll try to deep investigate more.
Marco

Post Reply