Unexpected behavior with “heating control” schedule

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
markchang
Posts: 8
Joined: 21 Oct 2019 01:50

Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by markchang » 01 Nov 2019 14:38

Hello,

I’be setted up my secure 321 and secure boiler control, and I’m testing the heating control.

I have an abnormal behavior, at a precise hour the temperature changes from 18 (e save) to 20 (comfort) and I have not this change in my settings.

I have tested these configurations in the schedule:

From 23:00 to 13:00 18deg and from 12:00 to 23:00 20deg, and now, only 20deg from 13:00 to 23:00.

At 11:29 the temperature has changed from 18 to 20

Previously I have tested some other configurations, but I’ve deleted them.

I see something strange too. I’ve created two schedules in the web browser from my iPhone, the one for 18deg and the one for the 20deg, but after save it, if I see the heating control in the computer, via web, I see only the 20 deg zone in blue.

I
Think it exist a doble configuration or something similar, can you help me to fix this behavior problem?


J


michap
Posts: 341
Joined: 26 Mar 2013 10:35
Contact:

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by michap » 02 Nov 2019 19:35

Have you tried to restart Z-Way?

I had a similar problem with another module, after restarting Z-Way everything was ok.
(its not a "solution" but could help to understand the problem)

Michael

markchang
Posts: 8
Joined: 21 Oct 2019 01:50

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by markchang » 03 Nov 2019 11:07

Hello,

I have deleted all the configurations of heating control, I’ve restarted, created one schedule, and at this moment, it changes ok.

I will give feedback, but is strange

piet66
Posts: 84
Joined: 04 Feb 2017 17:00

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by piet66 » 03 Nov 2019 18:10

Automation/schedule doesn't work properly. It happens, that old cron tasks are not deleted and remain active.
I think it's the same issue as https://github.com/Z-Wave-Me/home-automation/issues/497

Only possibility to repair this is to restart z-way-server service.
Raspberry Pi 3 Model B Rev 1.2
Raspbian GNU/Linux 9 (stretch)
ZMEERAZ 2016, SDK Version: 6.51.03, Serial API Version: 05.00
Z-Way version v3.0.0 from 2019-07-18 02:13:01 +0300 (build 146fa9b44605907737b17032131987cab573da1f)

markchang
Posts: 8
Joined: 21 Oct 2019 01:50

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by markchang » 05 Nov 2019 18:52

Hello Again.
At this moment, seems to be ok after schedule deletion and raspberry restart

Thanks for the answers

J

User avatar
PoltoS
Posts: 5053
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by PoltoS » 07 Nov 2019 03:18

piet66 wrote:
03 Nov 2019 18:10
I think it's the same issue as https://github.com/Z-Wave-Me/home-automation/issues/497
Fixed it for v3.0.2 (soon)

markchang
Posts: 8
Joined: 21 Oct 2019 01:50

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by markchang » 07 Nov 2019 08:46

I hope 3.0.2 doesn’t crash all the system as 2.3.8 to 3 update 😞

J

User avatar
PoltoS
Posts: 5053
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Unexpected behavior with “heating control” schedule

Post by PoltoS » 07 Nov 2019 08:55

We hope it too. Transition from a tgz to deb was not that smooth for some users as we expected

Post Reply