Search found 90 matches

by timb
30 Jan 2021 19:55
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Re: Logging power consumption

Hey, thanks for all the help, much appreciated. 1. Yes the interview is 100% complete 2. Its a Flush 1 Relay 3. The Association screen is different to your screen shot, showing 9 options, none of which reference power The good news is that after fiddling with the settings you suggested I can see it ...
by timb
30 Jan 2021 15:32
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Re: Logging power consumption

Sorry, how do i do that? "Have you added the association in expert view for power meter too?"
by timb
30 Jan 2021 15:01
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Re: Logging power consumption

Thanks guys for the info, I was excited to try but still no luck. I followed the Qubino link you provided, and tried both ordinary and multi-channel life life configurations - still no events in my log. In the Expert view, under Associations it shows Lifeline group 1 is configured to #1.0 Zway I eve...
by timb
26 Jan 2021 22:45
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Re: Logging power consumption

I have the ZMNHAD1 device - so a 1 channel relay. Its new, only bought it 2 weeks ago.
I set parameter 40 Power consumption reporting threshold to 1 (1%)
and parameter 42 (reporting time to 300) = 5 mins
But no reporting!
The relay controls a 2kW heather, so when it turns on it jumps more than 1% !
by timb
25 Jan 2021 11:56
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Re: Logging power consumption

Thanks for the help. I already use influx to track all my sensor values like Temp, Humidity, ... works fine. Essentially it logs in influx the events in the event log that I have tagged. I had already tried to tag KWh and log the same way, but get nothing in influx as there is no event. I set up Sen...
by timb
23 Jan 2021 22:29
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Re: Logging power consumption

The devices do show the W and KWh value in the UI, but the values are not recorded in the event log - so no history. I tried the Polling module to see if that made a record in the log, but no.
by timb
23 Jan 2021 14:18
Forum: Discussions in English
Topic: Logging power consumption
Replies: 15
Views: 509

Logging power consumption

I have a couple of Qubino relays. They have power monitoring and can report W and KWh. Great, only I can't seem to log the values. I can see the current value in the UI, but I want to get a history of reports. I use the Sensor Polling module, but their values never show up in the event log and hence...
by timb
10 Jan 2021 17:54
Forum: Official announcements
Topic: New iOS and Android apps for Z-Way
Replies: 34
Views: 5247

Re: New iOS and Android apps for Z-Way

Hi PoltoS
Just wanted to flag a little bug in the Android App.
On the Elements page, I want to filter by Tag, but I have more than 12 Tags, and you cannot scroll down the Tag list.
Thanks
by timb
10 Jan 2021 15:17
Forum: RaZberry
Topic: Remote Pi GPIO
Replies: 1
Views: 169

Remote Pi GPIO

I would like to send a message from Zway to a remote Pi.

My thoughts were to somehow write a script to call Remote GPIO
Does anyone have any ideas or experience or pointers?

Thanks
by timb
21 Dec 2020 15:25
Forum: Discussions in English
Topic: Second Zway Node Conflict
Replies: 3
Views: 239

Re: Second Zway Node Conflict

I was thinking the same and that would be good. But I didnt want to press the reset button and then realise that I shouldn't!

I assume it will lose the connection to the current network?