Search found 62 matches

by piet66
13 Jul 2019 12:52
Forum: Todo for the software
Topic: Improve performance
Replies: 4
Views: 268

Re: Improve performance

You could use my MxTools/CronDelays.html viewtopic.php?f=3419&t=31609#p81905 to check, if you have delays >= 1 Minute.
by piet66
13 Jul 2019 12:41
Forum: Discussions in English
Topic: MxInfo tool collection
Replies: 3
Views: 247

Re: MxInfo tool collection

Uploaded version 2019-07-13 of MxInfo tools.
by piet66
13 Jul 2019 11:44
Forum: Discussions in English
Topic: Inband Notifier stopped working
Replies: 0
Views: 27

Inband Notifier stopped working

Today after 7:44 Inband Notifier stopped working. No entries are made in notifications.json any more. And of cause no events are displayed in UI. Notification device-info messages are stored in z-way log, but no error messages. All other functions seem to work correctly (verified in z-way log). I tr...
by piet66
11 Mar 2019 20:46
Forum: Discussions in English
Topic: Cron sometimes doesn't fire
Replies: 7
Views: 660

Re: Cron sometimes doesn't fire

You are running the loop once per second. If you take each time the last used minute + 1, you will be after n seconds synchronized again, if delay was n minutes. The trick is to store not the current minute but the last used minute. Have you looked into my proposal in first post? It should run in th...
by piet66
04 Mar 2019 18:11
Forum: Discussions in English
Topic: How I removed old devices from config.json
Replies: 2
Views: 271

How I removed old devices from config.json

Seems that more people have a lot of old devices in config.json and want to remove them. It's not really necessary, but it's a kind of ballast. You can follow the way I did it, but on your own risk :) . Start with installing my MxInfo tools and start ConfigJson.html. Tapping on the last button in fi...
by piet66
03 Mar 2019 15:31
Forum: Discussions in English
Topic: Cron sometimes doesn't fire
Replies: 7
Views: 660

Re: Cron sometimes doesn't fire

No problem if you always take last stored minute + 1.
by piet66
03 Mar 2019 12:32
Forum: Discussions in English
Topic: Cron sometimes doesn't fire
Replies: 7
Views: 660

Re: Cron sometimes doesn't fire

Nothing like that. I have no idea what's the reason.
But I think you always have to expect something like that. Maybe it happens more often without you noticing it. Even if you know the reason, it's not said that you can repair it.
by piet66
03 Mar 2019 12:09
Forum: Discussions in English
Topic: MxInfo tool collection
Replies: 3
Views: 247

MxInfo tool collection

Hi, here the latest version of my tools. I wrote them for me to have more comfortable possibilities for analysis. If you may, you can use them too as there are. Extract the contents of the zip-file into folder z-way-server/htdocs/smarthome/user. If you have a prior version installed, delete it first...
by piet66
01 Mar 2019 19:58
Forum: Discussions in English
Topic: Cron sometimes doesn't fire
Replies: 7
Views: 660

Cron sometimes doesn't fire

Sometimes, in rare cases, cron doesn't fire. That's most annoying if heating remains cold or if irrigation is running whole night. It happened to me several times in last months. One possible reason I found now: From time to time execution of the timer is delayed for more than one minute. When a cro...
by piet66
21 Feb 2019 14:27
Forum: Discussions in English
Topic: How to make schedule conditional?
Replies: 14
Views: 1123

Re: How to make schedule conditional?

dependencies.html doesn't work for me. I get 'Reading device data...' and nothing else. in Chrome and Edge. If you want me to look after this problem, I need your device and instance data. In this case get the data by http://<your ip>:8083/ZAutomation/api/v1/devices and http://<your ip>:8083/ZAutom...