Search found 35 matches

by platypus
06 Jul 2020 00:02
Forum: Diskussion in Deutsch
Topic: Externe Antenne mit RaZberry
Replies: 3
Views: 292

Re: Externe Antenne mit RaZberry

Ich nutze die Antenne TKAN868ext von Technikkram. Anstelle des mitgelieferten Stabs habe ich aber einen starren Draht angeschraubt, den ich genau auf die Wellenlänge von 868 MHz zugeschnitten habe, was 353 mm entspricht. Siehe Antennenrechner: https://www.entwicklertools.de/tools/technik-tools/anten...
by platypus
02 Jul 2020 21:26
Forum: Diskussion in Deutsch
Topic: Externe Antenne mit RaZberry
Replies: 3
Views: 292

Re: Externe Antenne mit RaZberry

Ja das ist richtig, man muss den 0 Ohm Widerstand von der grünen zur roten Markierung versetzen. Die integrierte Antenne ist dadurch praktisch abgetrennt, ich habe sie sicherheitshalber trotzdem auch an der weißen Linie mit einem Messer abgetrennt. Ich habe keinen Stecker benutzt sondern das Antenne...
by platypus
02 Jul 2020 21:12
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

Re: „remember me“ not working at login to web UI

I’m still on 3.05 because the changelog said nothing about this issue. It happens after browser restart in Microsoft Edge and Mozilla Firefox on my PCs and Google Chrome on Android devices. With http requests and the API I’m still inexperienced but I’ll try this out. Firefox shows cookies when press...
by platypus
28 Jun 2020 16:19
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

Re: „remember me“ not working at login to web UI

I already configured Firefox to allow cookies, it still doesn’t work. Chrome on our Android smartphones allows cookies by default and it doesn’t remember the user either. It keeps asking for credentials twice, within the web page and in a pop up window. There is no other website in my home network l...
by platypus
15 Apr 2020 23:01
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

Re: „remember me“ not working at login to web UI

When I execute nslookup command I recieve a proper answer. My router seems to act as any regular DNS-Server. If I access Smart Home UI via IP instead of the name it makes no difference. Neither with Firefox nor with Chrome it does remeber me. In Firefox I even manually gave permissions to set cookie...
by platypus
28 Mar 2020 12:55
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

Re: „remember me“ not working at login to web UI

Yes it’s reproducible any time. I’d appreciate if you take a look at it. How can I give you access, what way do you prefer?
by platypus
26 Mar 2020 16:10
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

Re: „remember me“ not working at login to web UI

I observe this problem on three different android smartphones, on my windows desktop PC and on the raspberry pi itself. The only situation in which I delete browser cache and cookies is after an update of z-way. I also payed attention to only use one user on one device. There are no multiple users l...
by platypus
25 Mar 2020 00:06
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

Re: „remember me“ not working at login to web UI

I already use 3.0.4, deleted the long list of old sessions, made my current session permanent and after rebooting my smartphone I experienced the described behavior. It still keeps asking for credentials.
by platypus
23 Mar 2020 16:56
Forum: Diskussion in Deutsch
Topic: Loginprozess übergehen
Replies: 2
Views: 12379

Re: Loginprozess übergehen

Unter Management > Nutzerverwaltung > Benutzer > Einstellungen gibt es die Rolle „Anonymer Benutzer“. Benutzern mit dieser Rolle zugewiesene Räume bzw. Geräte sollten, so interpretiere ich das zumindest, ohne Anmeldung erreichbar sein. Aber aus Gründen der Sicherheit und Übersichtlichkeit sollte man...
by platypus
23 Mar 2020 16:42
Forum: Discussions in English
Topic: „remember me“ not working at login to web UI
Replies: 17
Views: 3750

„remember me“ not working at login to web UI

When I log in to SmartHomeUI I always set the “remember me” checkbox but this never works as I expect. After restarting the computer or turning wireless LAN off and on on a smartphone I’m in a new session and it always asks again for credentials. In case these credentials are saved in google chrome ...