Page 8 of 8

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 14 Mar 2020 17:57
by Krooms
3.0.4 is released, right?

Doesn't work properly for me. Did a clean install, but some bugs appear (https://forum.z-wave.me/viewtopic.php?f ... 477#p86477).

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 04 Apr 2020 22:19
by Krooms

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 05 May 2020 18:22
by kadlu
Is there any change to get the update for POPP HUB? I have still firmware v2.3.6-2-gccdc7a5. And it tells me there is no update posiible.

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 06 May 2020 20:11
by PoltoS
You can get update for the Popp Hub, but it will become Z-Wave.Me Hub. Popp decided not to update their Hub for now. No idea when will it change.

If you want, please provide the UUID of your hub and we add it to the group to get the update.

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 24 May 2020 13:03
by timb
Just recently I have had a problem where Chrome loses connection to the website and the whole application is very unresponsive.
The Zway server is still running and all the logic in the system continues to work e.g. Logical Rules, Schedules, etc...
But the website just locks up and neither can i make a connection via the mobile.
I check the processor(Pi4) and its doing nothing.
I have wiatched your webinar on zwave network diagnostics and checked that all my devices (~40) are connected and most devices have a success rate of 100% transmission, just a few around 97%. So no obvious problems there.

I have backed up my Zway .zab abd .zbk and built a completely fresh build - downloaded the latest raspian OS, installed 3.05 (and tried again with 3.06), resotred the back up. Same problem.
I cant see anything in the z-way-server.log

Any advice welcome please!

Thanks

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 24 May 2020 19:05
by Krooms
Restoring the Backup isn‘t helpful trying to find the issue.

Get a clean install and slowly add all the features you actually use.
If the problem occurs again, then the last thing you added is the reason.

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 24 May 2020 21:12
by timb
Thank, I get that, but re-including 40 devices, 12 of which are burried in wall-sockets is a major undertaking!
I also use quite a lot of apps.
This apporach could take me a very long time. Is there another way to see what is happening?

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 24 May 2020 22:55
by Krooms
If the .log is fine I think not.

You say you‘re using a lot of apps.
Maybe you could the other way round.

Deactivate/deinstall one app after another and see, when everything works fine again.

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Posted: 30 May 2020 13:14
by timb
Actually I rebuilt a new SD card, fresh OS, fresh 3.05, restored back ups, upgraded to 3.06 and all seems to be fine.
I wonder if the old SD card was playing up.
Anyway all good now.
Thanks for your suggestions.