Problem installing Razberry. Getting Failed to bind error

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
Cronwell
Posts: 3
Joined: 15 Dec 2016 18:39

Problem installing Razberry. Getting Failed to bind error

Post by Cronwell »

Hi

I am having some problem installing Razberry. When I run ./z-way-server in the folder /opt/z-way-server this is what I get.

Code: Select all

Z-Way version v2.2.5 from 2016-11-15 11:42:15 +0300 (build d58b7617c4f553beca4c6f41705b48fa5a4cf56c)
Looking for modules in ./modules
Module modnotification2ext.so loaded
Module modhttp.so loaded
Module modhomekit.so loaded
Module modws.so loaded
Module modzwave.so loaded
Module modsockets.so loaded
Module moddhs.so loaded
Module modcrypto.so loaded
Module modskininstaller.so loaded
Module modinstaller.so loaded
Module modzbw.so loaded
Module modenocean.so loaded
Using default configuration file config.xml
Error: 'debug-port' number is out of range. Skipping it.
And when I run

Code: Select all

tail /var/log/z-way-server.log
this is what is says:

Code: Select all

[2016-12-21 12:56:58.138] [I] [core] Executing script: /*** Automation Webserver Auth Controller ************************************* ...
[2016-12-21 12:56:58.146] [I] [core] Executing script: /*** Z-Way HA Automation module base class ************************************ ...
[2016-12-21 12:56:58.154] [I] [core] Executing script:  ...
[2016-12-21 12:56:58.206] [E] [core] result: Error: Error: Failed to bind to 8083
    at Error (native)
    at automation/Webserver.js:4:6
    at automation/main.js:73:5
[2016-12-21 12:56:58.217] [E] [core] result: Error: Error: Uncaught Error: Failed to bind to 8083
    at Error (native)
    at automation/main.js:73:5

Does anyone know why I am getting this? BTW I am using Beaglebone Black running Debian not Raspberry Pi.

User avatar
Z-Wave Support
Posts: 353
Joined: 21 Oct 2016 15:49

Re: Problem installing Razberry. Getting Failed to bind erro

Post by Z-Wave Support »

Hello,

do you run another Smart Home Software on Pi?

It's seem to be a other Software is blocked the Port 8083

Best regards
Z-Wave Support

kWave
Posts: 22
Joined: 11 Dec 2016 00:02

Re: Problem installing Razberry. Getting Failed to bind erro

Post by kWave »

Try "sudo netstat -tulp" and look up which process is running on port 8083.
You cant open the user interface, can you? (IP:8083)

After installation, you must enter your license key in zhe expert ui at http://IP:8083/expert

Cronwell
Posts: 3
Joined: 15 Dec 2016 18:39

Re: Problem installing Razberry. Getting Failed to bind erro

Post by Cronwell »

kWave wrote:Try "sudo netstat -tulp" and look up which process is running on port 8083.
You cant open the user interface, can you? (IP:8083)

After installation, you must enter your license key in zhe expert ui at http://IP:8083/expert
When I run "sudo netstat -tulp" I only get one thing running on port 8083 which is z-way-server. This is what is ways on port 8083:

Code: Select all

tcp        0      0 *:8083               *:*                  LISTEN      341/z-way-server 
By user interface do you mean http://IP:8083/? If so, I am able to enter the user interface. And inside the expert UI I am not able to anything, all it says is "Error handling data from server".

Post Reply