Page 2 of 6

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 08 Jul 2018 19:30
by stefxx
I also tried RC15. No difference, and I don't get that error. All versions (2.3.6, 2.3.7, 3.0.0RC14, 3.0.0R15) seems to update correctly, only to fail silently.

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 13 Jul 2018 18:09
by rafale77
This is odd. Maybe the region change I forced through the URL is now causing a different error. Still no answer from PoltoS? Why are we having this problem?

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 19 Jul 2018 14:36
by Willem_K
Same here on two UZB sticks. Solution from z-wave support would be appreciated.

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 21 Jul 2018 22:30
by PoltoS
Please provide access to remote access and remote support. We will check my your case.

So please provide logs.

In PM

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 27 Jul 2018 03:02
by rafale77
I am getting this strange error regardless of bootloader or firmware upgrade attempt

"Unable to update data. /ZWave.zway/ZMEBootloaderUpgrade"

"Unable to update data. /ZWave.zway/ZMEFirmwareUpgrade"

I tailed the logs and found nothing there when these error occur.

tail -f /var/log/z-way-server.log

I seem to have no problem communicating with the UZB stick and z-way working properly otherwise.

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 28 Jul 2018 08:11
by rafale77
I made some progress and found out that there was a curl library issue with my installation of ubuntu. I downgraded the library and was able to upgrade from 5.07 to 5.23. In the process it wiped my license and set itself to JP region... this makes no sense. I was able to change the region back to US but because my license was broken, I thought I had a problem with my network and made the mistake of removing the zway from my network (I have other controllers)
Now the firmware update page is showing me bootloader 40196 is available but it continuously fails with this message after trying for a few seconds:

"Unable to update data. /ZWave.zway/ZMEBootloaderUpgrade"

The log shows this:

"[2018-07-27 22:02:07.651] [zway] Adding job: Start reflashing bootloader of Z-Wave.Me firmware for 5th generation Z-Wave chip
[2018-07-27 22:02:07.670] [D] [zway] SENDING: ( 01 04 00 F4 06 09 )
[2018-07-27 22:02:07.671] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2018-07-27 22:02:08.899] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 04 01 F4 01 0F )
[2018-07-27 22:02:08.900] [D] [zway] SENT ACK
[2018-07-27 22:02:08.900] [zway] Job 0xf4 (Start reflashing bootloader of Z-Wave.Me firmware for 5th generation Z-Wave chip): Wrong checksum
[2018-07-27 22:02:08.900] [D] [zway] Job 0xf4 (Start reflashing bootloader of Z-Wave.Me firmware for 5th generation Z-Wave chip): fail
[2018-07-27 22:02:08.900] [zway] Removing job: Start reflashing bootloader of Z-Wave.Me firmware for 5th generation Z-Wave chip
"

Why would I be getting wrong checksum? Note that I have tried to reinclude the UZB into my network and though it starts it, it never finishes. I am also getting a failure message after verifying my license. It passes the check but fails to upgrade capabilities although I can see a number of them got upgraded.

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 28 Jul 2018 08:15
by rafale77
This is what I see when I try to upgrade apply the license

"[2018-07-27 22:14:03.950] [zway] Adding job: Get or set Z-Wave.Me firmware capabilities
[2018-07-27 22:14:03.959] [D] [zway] SENDING (cb 0x03): ( 01 34 00 F5 AF 30 8B 69 D1 4B 94 90 2D 66 60 51 CA 2B 99 B3 76 8A 80 42 FD 92 D7 7A 89 0F A9 A2 A3 8D EC C3 80 27 81 55 2A AA E6 9E BF F0 93 B8 2D 42 C1 4B 03 15 )
[2018-07-27 22:14:03.964] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2018-07-27 22:14:03.969] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 04 01 F5 CE C1 )
[2018-07-27 22:14:03.969] [D] [zway] SENT ACK
[2018-07-27 22:14:03.969] [zway] Job 0xf5 (Get or set Z-Wave.Me firmware capabilities): In progress
[2018-07-27 22:14:13.246] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 05 00 F5 03 FA F6 )
[2018-07-27 22:14:13.247] [D] [zway] SENT ACK
[2018-07-27 22:14:13.247] [zway] Job 0xf5 (Get or set Z-Wave.Me firmware capabilities): Failed
[2018-07-27 22:14:13.247] [D] [zway] Job 0xf5 (Get or set Z-Wave.Me firmware capabilities): fail
[2018-07-27 22:14:13.247] [zway] Removing job: Get or set Z-Wave.Me firmware capabilities
[2018-07-27 22:14:17.019] [D] [zway] Job 0xf5: deleted from queue
[2018-07-27 22:14:17.020] [D] [zway] Job 0x3b: deleted from queue
"

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 31 Jul 2018 00:45
by PoltoS
Please make sure to use latest Z-Way v2.3.7 or better v2.3.8-rc5

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 31 Jul 2018 11:24
by rafale77
PoltoS, I will try but it seems right now that I have a licensing problem. My UZB might have lost something through the upgrades and now I am not able to enable the capabilities. Would 2.3.8 fix it?

Re: UZB Firmware Update from 5.07 to 5.27 fails

Posted: 31 Jul 2018 11:39
by rafale77
Well I just tested 2.3.8 and the result is the same as 3.0.0 and 2.3.6. Exact same logs.