SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
kosinus33
Posts: 15
Joined: 13 Jun 2015 13:15

SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Post by kosinus33 »

Hi,

I have several problems with the timer and so on. One timer ist working the other one does't work. I receive some E-Mail messages. How can I figure out, where the problems are come from? An ID in the error message would be nice. An ID for an I -Then or timer, also.

--

SmartHome UI - Notification

The following notification appeared in Your Z-Way System:

Error during perform command execution: Error: Invalid operation

Best Regards

Z-Wave.Me

--

The following notification appeared in Your Z-Way System:

NotificationChannelEmail error

Best Regards

Z-Wave.Me

--

SmartHome UI - Notification

The following notification appeared in Your Z-Way System:

Can't register duplicate module instance: 35

Best Regards

Z-Wave.Me

--

SmartHome UI - Notification

The following notification appeared in Your Z-Way System:

Can not fetch weather information.

Best Regards

Z-Wave.Me

--

Any ideas?


br

User avatar
PoltoS
Posts: 5946
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Post by PoltoS »

Looks like your config somehow contains two times app with id 35. You should check the config.json in automation/storage/ folder (with Z-Way turned off) to fix it. Use JS beautifier or JS editor to easier navigate it.

kosinus33
Posts: 15
Joined: 13 Jun 2015 13:15

Re: SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Post by kosinus33 »

Hi,

I excluded the device an I tried to include the device #35 again, servers times. The interview is not completed.

screenshot_156.png
screenshot_156.png (187.31 KiB) Viewed 268 times

enbemokel
Posts: 385
Joined: 08 Aug 2016 17:36

Re: SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Post by enbemokel »

"IP-ADDRESS":8083/JS/Run/zway.devices[X].AssociatonGroupInformation.interviewDone=true
may help you, otherwise search in the forum for "interviewDone"

kosinus33
Posts: 15
Joined: 13 Jun 2015 13:15

Re: SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Post by kosinus33 »

Hi, sorry for the late response. I had a lot of errors. I deleted all rules and sences, today. The error is gone without your workaround. I hav no idea why. Thank you.

kosinus33
Posts: 15
Joined: 13 Jun 2015 13:15

Re: SmartHome UI - Notification - problem troubleshooting

Post by kosinus33 »

I think i found the problem. It seems the device was inventoried twice. I saw this at the expert GUI. This was not visible in the normal GUI. I will add new device in the Expert GUI only next time.

Post Reply