Can not start Z-Wave binding: Error: Bad data - communicatio

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
emilie.alencar
Posts: 2
Joined: 23 Jul 2015 16:35

Can not start Z-Wave binding: Error: Bad data - communicatio

Post by emilie.alencar »

Hi,

I have a problem with my Razberry daughter card that is not allowing me to finish my project. I checked on the known problems section on the razberry.z-wave.me website and my problem is basically the same as the first known problem (http://razberry.z-wave.me/index.php?id=29).

LED goes on for 1 second on the RaZberry board when it power on and it is not connected on the wrong pins. There is no mention of ttyAMA0 on /etc/inittab and /boot/cmdline.txt. I tried to install 100 times the latest version of the software (v2.0.1) and other versions such as the 1.7.2. and it does not solves the problem. It seems to me that the RaZberry pi is not communicating with the Raspberry pi but I could not find a way to fix it.

Another thing I noticed is that the RaZberry daughter card is getting too hot as soon as the system on the raspberry pi boots.

My version of the NOOBS (used Raspian) is:

NOOBS
Offline and network install
Version:1.4.1
Release date:2015-05-11
SHA-1:279cdeb50861d2ef2681b4d1f5e98c40581f48b1

My version of the Z-wave software: v2.0.1
Z-wave transceiver: Sigma Designs ZM5202
Raspberry pi 1 model B+

I was able to get to the point of getting the Raspberry pi IP and the Razberry ID on Port 8084 but on the Expert UI it gives me the error: "Error handling data form the server" and on Port 8083 : "Cannot start Z-wave binding : Erro: Bad data - communication failed".

On log:
Opened device: /dev/ttyAMA0
Worker thread successfully created
Worker thread entry point
Adding job: Get controller info and supported function classes
SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
Job 0x07 (Get controller info and supported function classes) dropped: too many resends
Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): fail
Get Serial API Capabilities returned zero.
Removing job: Get controller info and supported function classes
Worker thread exit point
Worker thread successfully finished
Notification: critical (z-wave): Can not start Z-Wave binding: Error: Bad data - communication failed


What I tried:
-The forums for solution to the problem but none worked
-Installed the noobs and the z-way software more than 3 times
-Tried to use the RaZberry in another Raspberry pi but still shows the same problem
Attachments
Port 8083
Port 8083
Screen Shot 2015-07-23 at 02.38.13.png (129.77 KiB) Viewed 3031 times

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: Can not start Z-Wave binding: Error: Bad data - communic

Post by pz1 »

Is Zwave installed under Active Apps? See under the symbol at the top right corner of the screen shot you made


User avatar
PoltoS
Posts: 5701
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Can not start Z-Wave binding: Error: Bad data - communic

Post by PoltoS »

Looks like broken board or wrong port configuration. If installation was correct without errors, you should ask your shop for a replacement.

Post Reply