Can't remove device force

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
Wikibear
Posts: 98
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Can't remove device force

Post by Wikibear »

I had a defective device and i would to exclude it.

I can start via "device is broken or lost" but i get only:

" The wireless connection to the device is tested. This process may take some minutes. If the device is alive it will _NOT_ be excluded from the network. In this case use the exclusion and reset process above."

Nothing happens any more. Are there another way to remove not needed device?
Greatings from the noob

Wikibear
Posts: 98
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Can't remove device force

Post by Wikibear »

Are there nobody to help me?
Greatings from the noob

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: Can't remove device force

Post by pz1 »

Just a shot in the dark. Have you tried to re-include?

Wikibear
Posts: 98
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Can't remove device force

Post by Wikibear »

I can't this device is not in my ownership anymore. I can't get it back. I forgotten to exclude this device and now i can't remove it. Nothing happens if i try to force to delete it. :(
Greatings from the noob

KanG
Posts: 6
Joined: 24 Jan 2017 20:42

Re: Can't remove device force

Post by KanG »

Hi!
I have the same issue :/
Any ideas ?

User avatar
PoltoS
Posts: 5880
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Can't remove device force

Post by PoltoS »

For mains - just try to send any command and then remove as failed.
For battery - mark as failed and then remove as failed.

Both are to be done in Expert UI on the Network -> Control tab

KanG
Posts: 6
Joined: 24 Jan 2017 20:42

Re: Can't remove device force

Post by KanG »

How to mark it as failed?
I have tried to do the link test in Expert Mode, Device/Status/Status Check, but it is still in deep sleep mode and recognized as battery_operated_remote_control.
It is not available in Network/Control/Network Maintenance/Remove Failed Node.
In regular mode, Devices/Z-wave-Manage/ there is X option to delete it as defective, so I marked it as "device is broken or lost" and pressed "Remove Permanently". Unfortunately this procedure stuck and does nothing.
It keeps showing:

" The wireless connection to the device is tested. This process may take some minutes. If the device is alive it will _NOT_ be excluded from the network. In this case use the exclusion and reset process above."

Anticipating further question. Device is not in range :)

Thx in advance

User avatar
PoltoS
Posts: 5880
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Can't remove device force

Post by PoltoS »

Network -> Control tab, Mark as failed

Post Reply