OUT OF SCALE VALUES FROM SENSORS

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
User avatar
marco
Posts: 67
Joined: 03 Dec 2015 19:50

OUT OF SCALE VALUES FROM SENSORS

Post by marco »

Hi all,
Some time I receive out of scale values from sensors.
At the beginning I was thinking that something was wrong only with a widom energy driven switch. I decided to replace that switch but meanwhile I was organizing replacement I set some value log reporting app to control also other sensors. With my surprise, same situation was highlighted also on other sensors. I’m talking about voltage value like 1.238V, 2.345.654W, temperature valuese like 831°C or -127°C and so on.
Does anybody have similar situations?
Systems analyzed: Raspberry Pi 2 and 3 with razberry new generation.
Following images are taken directly from log page. Look at the temperature reporting as example.
IMG-20161226-WA0002.jpg
IMG-20161226-WA0002.jpg (70.54 KiB) Viewed 2947 times
IMG-20161226-WA0003.jpg
IMG-20161226-WA0003.jpg (74.17 KiB) Viewed 2947 times
Sometimes 0°C is reported when temperature probe is disconnected…but this was not the case…
Of course this is highlighted in the graphs which result not usable because the scale go out of range.
Nuova immagine bitmap.jpg
Nuova immagine bitmap.jpg (24.78 KiB) Viewed 2947 times
Marco

alphons
Posts: 29
Joined: 18 Dec 2015 21:26

Re: OUT OF SCALE VALUES FROM SENSORS

Post by alphons »

Yes I experiencing the same, made a post on this a time ago aswell.

User avatar
marco
Posts: 67
Joined: 03 Dec 2015 19:50

Re: OUT OF SCALE VALUES FROM SENSORS

Post by marco »

Hi Alphons,
did you have the chance to solve the issue?
Marco

User avatar
PoltoS
Posts: 5534
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: OUT OF SCALE VALUES FROM SENSORS

Post by PoltoS »

This is usually RF problems - corrupted packet arrived, but passed CRC check. Use of Security, CRC16 or 5th gen devices do solve this problem.

Post Reply