Unable to pair Thermoflor Heatit Z-TRM3

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
chris-mac
Posts: 2
Joined: 05 Dec 2020 13:44

Unable to pair Thermoflor Heatit Z-TRM3

Post by chris-mac »

Hi,

Some time ago I bought RaZberry board for my PI 4. It works great, except I have a problem I would like some help with.

I have a couple Thermoflor Heatit Z-TRM3 which were paired with the controller. Due to SD card failure in the PI I had to perform RaZberry board factory reset without excluding Z-TRM3 first.

Now I have also factory reset all Z-TRM3 devices and I am unable to include them again. After 30-40 sec. Z-TRM3 screen shows "Err" and it fails to pair. Also trying to Exclude them doesn't work either.

Would you know what is the best way to troubleshoot and fix this issue?

Regards,
Chris
Ole
Posts: 1
Joined: 17 Jan 2021 13:06

Re: Unable to pair Thermoflor Heatit Z-TRM3

Post by Ole »

Hi Chris, did you manage to solve your issu? I have the same problem.
Brand new Heatit z-trm3, razberry board and Home Assistant.

Best regards
Ole
chris-mac
Posts: 2
Joined: 05 Dec 2020 13:44

Re: Unable to pair Thermoflor Heatit Z-TRM3

Post by chris-mac »

Hi Ole,

Unfortunately not. My "solution" was to use different RaZberry board. I have two RaZberry boards, one in the basement and the other on the top floor. Once I swapped the boards, so the inclusion was happening between Z-TRM3 and RaZberry board never used before together it worked just fine. So seems like despite doing "factory reset" something stays over either in Z-TRM3 and/or RaZberry board which makes it impossible to include/exclude again :(

Best regards,
Chris
Post Reply