ZUNO_THERMOSTAT - flags and modes

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
Post Reply
jalvarezprz
Posts: 8
Joined: 21 Jul 2020 23:47

ZUNO_THERMOSTAT - flags and modes

Post by jalvarezprz »

I am trying to learn how the ZUNO_THERMOSTAT macro works. I am using a Z-one and a controller RaZberry with Zway. I've been trying to use different "modes" using the "flags" parameter, but this parameter only creates elements in Zway with the modes:
  • THERMOSTAT_FLAGS_OFF
  • THERMOSTAT_FLAGS_HEAT
  • THERMOSTAT_FLAGS_COOL
With these three flags together, the system creates a "Thermostat operation" object, similar to a switch_binary (on/off) and two "temperature selectors", similar to a switch_multilevel to select cool and heat. Also if I use only the THERMOSTAT_FLAGS_OFF and the THERMOSTAT_FLAGS_HEAT (or THERMOSTAT_FLAGS_COOL), I can get a "Thermostat operation" object and a thermostat for heat (or cool) ZUNO_THERMOSTAT).
This all works well for me.

But the rest of the flags do not work for me:
  • THERMOSTAT_FLAGS_FURNACE
  • THERMOSTAT_FLAGS_DRY
  • THERMOSTAT_FLAGS_MOIST
  • THERMOSTAT_FLAGS_AUTO_CHANGEOVER
  • THERMOSTAT_FLAGS_AUTO
  • THERMOSTAT_FLAGS_FULL_POWER
When I use them, no object appears on the Zway screen. Can someone, please, explain me how these modes are used or if i'm making a mistake?
Thank you

User avatar
PoltoS
Posts: 5887
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: ZUNO_THERMOSTAT - flags and modes

Post by PoltoS »

They should be visible in Expert UI, but not in Smart Home UI. This is a Z-Way limitation. not Z-Uno. Z-Way will be improved soon to fix this.

Post Reply