Z-Uno module do not connect to wave network

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
Post Reply
kina500
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2021 20:49

Z-Uno module do not connect to wave network

Post by kina500 »

Hi

I have made a pcb with the Z-Uno module to control my windows roller shade.
This is working fine with the device handler 'zwave window shade' from Smartthings.
My device is battery operated.

Only problem I have, is that I have to reset my Zuno 2 times after disconnecting the battery and connecting it again, before the zuno will connect to the zwave network (Smartthings controller).

This problem is quite annoying, because you have to remember every time you change battery.....

I tried to make a power on reset, that keeps the reset low for 1-2 seconds, to see if that helps, but no, I still have to press my reset button 2 times (1 time is not enough).

Anyone that can help with this problem?
User avatar
PoltoS
Posts: 6334
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-Uno module do not connect to wave network

Post by PoltoS »

Make sure to disable USB pins by pulling them to USB default state. Otherwise Z-Uno tries to find the USB port. I believe this is the issue you experience
kina500
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2021 20:49

Re: Z-Uno module do not connect to wave network

Post by kina500 »

You mean, I have to use pull-up or pull-down resistors? Or how to disable the USB pins?
kina500
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2021 20:49

Re: Z-Uno module do not connect to wave network

Post by kina500 »

I found out.
I had some serial communication in the script for debugging.
I commented all serial communication out, and now the Z-Uno start immediately and connect to zwave network.
Post Reply