Installation UZB1 on Raspbian or Windows 10

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
defropi
Posts: 2
Joined: 30 Jan 2020 19:49

Installation UZB1 on Raspbian or Windows 10

Post by defropi » 30 Jan 2020 19:58

Hi, im having difficulties on installing z-way server and all the tools on an Raspberry Pi 3B+ running a fresh install of raspbian buster.

On the website it tells you to run the following line.

Code: Select all

wget -q -O - https://storage.z-wave.me/RaspbianInstall | sudo bash
After this the zwave server is not running While trying the access the server on the ip:8083. Any suggestions to make it work on a RPi???
Below the post is a snap of the install on rpi.

I also tried to update my uzb through the zwave server on windows 10, the z-way-server-Windows-v3.0.4-beta.msi does not install because it cannot start the services during the installation (any suggestions to fix this ?)
I can install z-way-server-Windows-v2.3.3.msi but this server says there is no update, or the update window iframe resolves in a 404.

Code: Select all

he following additional packages will be installed:
  zbw
The following NEW packages will be installed:
  z-way-full zbw
0 upgraded, 2 newly installed, 0 to remove and 66 not upgraded.
Need to get 0 B/5562 B of archives.
After this operation, 36.9 kB of additional disk space will be used.
Selecting previously unselected package zbw.
(Reading database ... 50334 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack .../apt/archives/zbw_1.2_all.deb ...
/bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (en_US.UTF-8)
cat: /etc/zbw/passwd: No such file or directory
Didn't find passwd file
dpkg: error processing archive /var/cache/apt/archives/zbw_1.2_all.deb (--unpack):
 new zbw package pre-installation script subprocess returned error exit status 1
Selecting previously unselected package z-way-full.
Preparing to unpack .../z-way-full_1.0-latest-version_all.deb ...
Unpacking z-way-full (1.0-latest-version) ...
Errors were encountered while processing:
 /var/cache/apt/archives/zbw_1.2_all.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

User avatar
PoltoS
Posts: 5286
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Installation UZB1 on Raspbian or Windows 10

Post by PoltoS » 31 Jan 2020 02:44

Can you screenshots the Windows error? Are you installing as admin ?

As for the Pi, looks the installer is not able to install z-way-server and webif. Haven't you install them previously?

defropi
Posts: 2
Joined: 30 Jan 2020 19:49

Re: Installation UZB1 on Raspbian or Windows 10

Post by defropi » 02 Feb 2020 17:12

Hi,

I have added a screenshot of the message, the install is run as administrator, but still it still failed to start the service, and therefor the only option is to cancel the installation.

For the PI, no i havent i jsut recently bought the zwave uzb stick. But i would like to have it running on a RPi
Attachments
Schermafbeelding 2020-02-02 om 15.07.35.png
Schermafbeelding 2020-02-02 om 15.07.35.png (154.25 KiB) Viewed 196 times

User avatar
PoltoS
Posts: 5286
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Installation UZB1 on Raspbian or Windows 10

Post by PoltoS » 02 Feb 2020 21:21

May be there is a log in the Z-Way folder (in Program Files x86). May be there is a clear error there.


Also have a look on your Firewall - may be it disallow opening ports

fredrik135
Posts: 1
Joined: 14 Feb 2020 16:10

Re: Installation UZB1 on Raspbian or Windows 10

Post by fredrik135 » 14 Feb 2020 16:14

I had the same problem. I noticed that the zbw_1.2_all.deb package did not install properly. It failed to create the files on disk. So I manually unpacked it to /etc/zbw and then run sudo apt --fix-broken install which completed the installation.
After this everything worked.

Post Reply