razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder »

Forgot i was still running on v.2.8.1. After i updated to v.2.3.8 the logs began updating again. Same error, logs show:

Code: Select all

[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Opened device: /dev/ttyAMA0
[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Worker thread successfully created
[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Worker thread entry point
[2019-05-23 11:13:18.427] [I] [zway] Adding job: Get controller info and supported function classes
[2019-05-23 11:13:18.437] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:18.639] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:18.639] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:18.840] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:18.840] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:19.042] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:19.042] [W] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes) dropped: too many resends
[2019-05-23 11:13:19.042] [D] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): fail
[2019-05-23 11:13:19.042] [C] [zway] Get Serial API Capabilities returned zero.
[2019-05-23 11:13:19.042] [I] [zway] Removing job: Get controller info and supported function classes
[2019-05-23 11:13:19.052] [D] [zway] Worker thread exit point
[2019-05-23 11:13:19.052] [D] [zway] Worker thread successfully finished
[2019-05-23 11:13:19.063] [E] [zway] SaveData will not save data since it wasn't loaded. This is to prevent data loss.
[2019-05-23 11:13:19.083] [I] [core] Error: Bad data - communication failed
[2019-05-23 11:13:19.084] [I] [core] Tried 5 times without success. Stopping tries.
[2019-05-23 11:13:19.087] [I] [core] Notification: critical (z-wave): Cannot start Z-Wave binding: Error: Bad data - communication failed
Attached new logs from var/log/z-way-server.log
Attachments
z-way-server.7z
(22.12 KiB) Downloaded 71 times

User avatar
PoltoS
Posts: 5962
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS »

Please check config.xml to set log-level to 0

BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder »

There is no config.xml file on my raspberry. Tried searching for it with sudo find but didn't get anything.

In which folder would it normally be located?

User avatar
PoltoS
Posts: 5962
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS »

/opt/z-way-server/config.xml

BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder »

Found it!
log-level was already set to 0

Code: Select all

<config>
    <automation-dir>automation</automation-dir>
    <log-file>/var/log/z-way-server.log</log-file>
    <log-level>0</log-level>
    <debug-port></debug-port>
</config>

BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder »

Did you have anything else for me to try? The issue is still there. Still get the same error message, the razberry cant include anything...

projectile25
Posts: 1
Joined: 15 Jul 2019 09:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by projectile25 »

Hi PoltoS

sorry but another one dead Razberry2 board after firmware update,

ZMEERAZ2, rev.2.1 S/N 26.18.01 - on the white label
HW Rev. 2.0 - 11/04/2018 - on the board

Z-Way version v3.0.0

Now all LED are bright. No power loss by update. The whole update process looked fine ,no error message or something wrong .
Attachments
Razberry2board.jpg
Razberry2board.jpg (91.85 KiB) Viewed 1961 times
zwaylog.tar.gz
(366.64 KiB) Downloaded 68 times

perf
Posts: 11
Joined: 16 Jan 2019 16:15

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by perf »

PoltoS wrote:
21 Feb 2019 00:22
The problem is identified. Currently we do not see any options to upgrade except for returning then back to us. The problem comes from the factory and was not found during QC tests. We are working on other options. Only blue boards are affected

...

Currently we do not have any workaround. We are discussing this with contractor
Hi Poltos,
do you have any news regarding this issue?
How to do firmware upgrade for a blue-board RazBerry?

User avatar
PoltoS
Posts: 5962
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS »

Blue boards were manufactured by our partners and have an issue with upgrade. Some to them gets bricked. Some are okey. You can not guess it until.you do the upgrade :( so just swap it to a new one under warranty

Post Reply